Pretekli dogodek
3. dec. 2022 19:00

Naravoslovni filmski cikel: Hrastovo srce

Le chene
Francija, 2022, 80'
Režija Laurent Charbonnier, Michel Seydoux 

Dvesto let star hrast in njegova bližnja okolica ob reki sta prizorišče dogajanja prirodoslovnega dokumentarca, ki prikaže vse bogastvo gozdne flore in favne. V osemdesetih minutah se izmenjajo štirje letni časi in življenjski cikli »prebivalcev« okrog drevesa, gozdnih miši, šoj, veveric, žužkov, sov, črvov, jazbecev, kač, detlov in preostalega življa. Mikrokamere jih spremljajo v najmanjše drevesne in zemeljske votline, različni glasbeni žanri pospremijo nevsakdanjo koreografijo njihovega gibanja. Spektakularna simfonija gozdnega življenja. 

Odločila sva se povedati naturalistično zgodbo, hkrati pa občinstvu prepustiti pohajkovanje po lastni domišljiji, brez glasu pripovedovalca. Na filmu uprizoriva pravi zvočni univerzum. Ko je Laurent Charbonnier (op. prev., direktor fotografije) posnel plavčka, so snemalci zvoka izsledili sočasno oglašanje drugih plavčkov. Pozornost smo posvečali umeščanju pravega zvoka ob pravem času, za ustvarjanje točnega vzdušja. Snemalci zvoka so posneli zvoke narave. Zatem jih je tehnik zvočnih učinkov sinhroniziral. Šum nožic hrastovega rilčkarja na veji ali merjasca, ki se drgne ob deblo, je nastal z zvočnimi učinki.

Michel Seydoux

Naravoslovni filmski cikel: Hrastovo srce

3. dec. 2022 19:00
3. dec. 2022 19:00
Več terminov

5,50 EUR

5,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI