Filharmonični orkester iz Luksemburga (Orchestre Philharmonique du Luxembourg)
Nakup Gallusova dvorana
Termini:
9. jun. 20:00

25, 38, 52, 62 EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Glavni pokrovitelj Zlatega abonmaja

Zlati abonma in za izven

Filharmonični orkester iz Luksemburga (Orchestre Philharmonique du Luxembourg)

Rojena za zvezdo

Dirigent: Gustavo Gimeno
Solistka: Yuja Wang, klavir

Program:
Peter I. Čajkovski, Vihar, simfonična fantazija v f-molu, op. 18
Maurice Ravel, Koncert za klavir in orkester v D-duru za levo roko
*
Dmitrij Šostakovič, Koncert za klavir in orkester št. 2 v F-duru, op. 102
Maurice Ravel, Dafnis in Hloa, suita št. 2

 

Filharmonični orkester iz Luksemburga, že od leta 1933 tesno vpet v kulturno življenje vojvodstva, je orkester številnih obrazov – dovzeten in prilagodljiv različnemu repertoarju in slogovnim okvirjem ter svojskim pristopom prvovrstnih glasbenikov, s katerimi sodeluje. Če se je še na prelomu tisočletja boril za obstoj, danes slovi po elegantnem zvoku in odličnih, prefinjenih izvedbenih odtenkih.

V sezoni 2015/16 je vodenje orkestra prevzel Gustavo Gimeno, ki se v zadnjih letih odločno prebija med najvidnejše in najbolj iskane dirigente mlajše generacije. Eleganten v gibu, a z jasno in artikulirano gestikulacijo navdušuje s sugestivnimi interpretacijami, ki jih zaznamujejo zvočna homogenost, izjemna preciznost, rahločutnost in neustavljiv španski temperament.

Z odrsko prezenco, naravno očarljivostjo in vedoželjnim pristopom do najširšega repertoarja osvaja glasbeni svet pianistka Yuja Wang. Virtuoznost in glasbena inteligenca, združeni z občuteno globino in neizmerno kreativnostjo so lastnosti, ki jo utrjujejo med najboljšimi izvajalci novega tisočletja.

 

Osrčje programa tvorita v značaju kontrastna klavirska koncerta: Ravelov za levo roko s temačnim razpoloženjem in pridihom jazza ter Šostakovičev duhoviti, igrivi in sproščeni drugi koncert, ki se umika prevladujočim potezam skladateljevega opusa. 

 

 

 

 

 

Komentarji | Število komentarjev: 0