Foto_www.freeimages.com

Pozitivna psihologija

Cikel predavanj za boljše življenje

Foto_www.freeimages.com
Pretekli dogodek
14. jan.
10 EUR

Tudi vi dobivate v življenju veliko »lekcij«, ko poskušate najti modus vivendi s svojimi bližnjimi in vsemi tistimi, ki se jih vaše življenje dotakne do te mere, da si »pritisnete na gumb«?

Foto_www.freeimages.com
Pretekli dogodek
4. feb.

V občutku sramu se stikata naše najbolj intimno doživljanje in naša vpetost v družbo.

Foto_www.freeimages.com
Pretekli dogodek
4. mar.
10 EUR

Sodobni svet je polje tisočerih možnosti, želja, težnje po uspehih in dosežkih, a hkrati tudi svet senc, naraščajočih stisk, otopelosti in izpraznjenosti.

Foto_www.freeimages.com
Pretekli dogodek
10. jun.
10 EUR

Življenjski padci in ovire niso bile predstavljali prepreke, da vrhunski športnik Primož Jeralič ne bi dosegel v življenju tistega, za kar se je boril še pred nesrečo in za kar se bori še danes, in to je – posvetitev svoji (drugi) ljubezni: športu.

Foto_www.freeimages.com
Pretekli dogodek
13. maj
10 EUR

Trajni negativni vzorci vedenja v družini škodujejo otroku ter so lahko povezani z večjim številom samomorov, kriminala, šolskega neuspeha in socialne nefunkcionalnosti.

Foto_www.freeimages.com
Pretekli dogodek
8. apr.
10 EUR

Krize so neizogibni del življenja. Pri njihovem uspešnem premagovanju nam pomaga osebnostna čvrstost, t. i. rezilientnost.

Cikel predavanj smo zasnovali sedmič po vrsti. Številnim obiskovalcem predavatelji ponujajo orodja, spoznanja in tehnike, s katerimi se lažje in bolje soočijo z različnimi situacijami in hkrati osebno rastejo (dostopnost teh programov je velika tudi zaradi objav posnetkov predavanj na portalu VideoLectures.net).


Predavatelji:
14. 1. Janja Rebolj.: Obvladovanje konfliktov – iz teorije v prakso
4. 2. Tomaž Flajs: Sram – med intimo in družbo
4. 3. Maja Bajt: 3P - polno, prisotno, pristno
8. 4. Tjaša Kos: Samopodoba, psihološka čvrstost in življenje v globalizirani družbi
13. 5. Radovan Radetič: Kako razumeti vedenje otroka in se nanj ustrezno odzvati
10. 6. Primož Jeralič: Odločitev za življenje


Vsak od nas ima vpliv. Ampak le na svoje doživljanje in ravnanje. Če okoliščin ne moremo spremeniti, se lahko naučimo živeti z njimi. V življenju pa ne moremo čakati na stresne okoliščine, da bomo lahko razvili osebno prožnost. Prožnost vadimo takrat, ko je vse v redu, da bomo čvrsti in prilagodljivi, ko ne bo vse v redu. Tako se bomo v 7. ciklu pozitivne psihologije posvetili razvijanju osebne prožnosti. Osrednjo temo bomo razgrnili z različnih zornih kotov z uglednimi predavatelji. Skozi prizmo konfliktov bomo razmišljali o doživljanju neprijetnih okoliščin, čustvih v konfliktih in njihovem reševanju. Ogledali si bomo povezanost med telesnim in psihičnim doživljanjem stisk. Razvijali bomo lastno proaktivnost. Ne le kot posamezniki z individualnim doživljanjem, temveč tudi kot posamezniki v družini in globalizirani družbi.

 

Vsa predavanja ob 18. uri

Kosovelova dvorana, razen 8. 4. v Klubu CD

Posamezno predavanje 10 €, ves cikel 50 €

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.
 

Naše dvorane

Gallusova, Linhartova, Kosovelova, Klub CD, dvorana Duše Počkaj, Klub Lili Novy, preddverja, galerije in konferenčni prostori

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI