Od januarja 2024

O fenomenu starosti

Cikel predavanj in pogovorov

Starost in mladost sta večna letna časa človeškega življenja, ki v vsakem trenutku soobstajata, se medsebojno oplajata, prepletata in obnavljata. V seriji predavanj in pogovornih večerov Cankarjev dom prinaša premislek o vprašanjih, ki se nanašajo na percepcijo starosti v naši družbi. V svetu, ki se zdi nenehno usmerjen k prihodnosti, je pomembno, da ne pozabimo na tiste, ki so nam pot do današnjosti tlakovali. 

Starost obdajajo številni stereotipi, ki se v družbi reproducirajo na najrazličnejše načine in s pričujočim ciklom želimo naslavljati vprašanja, povezana s starostjo in odnosom do starostnikov, ter ponuditi prostor, znotraj katerega lahko poteka diskusija o bolj strpni, sočutni in vključujoči družbi, v kateri so tako mladi ljudje kot starostniki cenjeni, spoštovani in vključeni kot vitalen del skupnosti. 

Ker smo prepričani, da je razpravo o »starajoči se družbi« prav usmeriti stran od golih utilitarnih ukrepov ter se posvetimo starosti in mladosti iz kar najrazličnejših perspektiv, smo k sodelovanju pritegnili številne strokovnjakinje in strokovnjake iz širše regije.  

Dvorana Alme Karlin
Vstopnice so brezplačne.


 

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.
 

Vaš dogodek pri nas

Veliko več kot samo najem

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI