Zlato pročelje Cankarjevega doma

15. februar 2021, mednarodni dan boja proti otroškemu raku

V podporo otrokom in mladostnikom, obolelim za otroškim rakom, bomo v ponedeljek, 15. februarja 2021, pročelje Cankarjevega doma osvetlili z zlato barvo. S tem se Cankarjev dom pridružuje mednarodnemu dnevu boja proti otroškemu raku in ozaveščanju o tej hudi bolezni.

Akciji smo se pridružili tudi septembra 2020, saj je mesec september mednarodno združenje za pediatrično onkologijo SIOP po vsem svetu razglasilo za mesec ozaveščanja o raku pri otrocih. Nanj opozarja zlata barva: zlate pentlje, kampanje na spletu v zlatem, z zlato barvo osvetljene zgradbe.
Tudi starši otrok, obolelih za rakom, in zdravljenih na hematoonkološkem oddelku Pediatrične klinike, združenih v društvu Junaki 3. nadstropja, širijo glas o najmlajših onkoloških bolnikih in njihovem simbolu – zlati pentlji. Zavzemajo se za napredno zdravljenje in oskrbo ter za boljše razumevanje težav, s katerimi se srečujejo družine otrok in mladostnikov med zdravljenjem in po njem.

Zlata pentlja simbolizira ozaveščanje, hitrejše diagnosticiranje ter manjše število smrti, invalidnosti in posledic zdravljenja. Pripnimo si jo za vse junake: otroke in mladostnike, ki se pogumno spopadajo z rakom, za vse, ki so ga premagali, za družine, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi te bolezni izgubile otroka, ter za zdravstveno osebje in prostovoljce, ki svoj poklic in čas namenjajo otroškemu raku.

Več: www.junaki3nadstropja.si
 

Značke
Najbolj brano

Poslaniki Beethovna in Bonna

Dela ene najizvirnejših slikark 20. stoletja prvič pri nas

Ne sledite, bodite tok!

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI