Varno na dogodke

V vseh prostorih Cankarjevega doma so skladno smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk.

Obiskovalce prosimo, da ob obisku Cankarjevega doma upoštevajo priporočila in navodila NIJZ:

 • Nošenje zaščitne maske je obvezno. 
 • Spoštujte varnostno razdaljo (vsaj meter in pol).
 • Ne dotikajte se oči, nosu in ust ter upoštevajte higieno kašlja in kihanja. 
 • Razkužite si roke pred vstopom v dvorane, blagajno in galerijo.
 • V dvorane vstopajte posamično.
 • Izstopajte od prve vrste nazaj in od začetka vrste proti sredini.
 • Na prireditvah, kjer sedežni red ne velja, zasedajte le neoznačene sedeže.
 • Garderobe niso na voljo. Oblačila lahko odložite na sosednji sedež.
 • Priporočamo, da plačila opravite brezgotovinsko.
 • Obiščite nas samo brez bolezenskih znakov
   

Prireditve v dvoranah
Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se lahko od 15. 5. 2021 javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, potrdilom o cepljenju ali prebolelosti COVID-19.
Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oz. skrbniki.
V dvoranah je na voljo toliko sedežev, kot je v času dogodka dovoljeno skladno z odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom ter ob upoštevanju navodil in priporočil NIJZ.

Razstave
Razstave so odprte vsak dan od 10.00 do 19.00. Vhod v vse razstavne prostore je s Prešernove ceste.
Na razstavi v Galeriji Cankarjevega doma je hkrati lahko največ 20 oseb, v Mali galeriji pa 15.
Vstop na vse razstavne prostore je s Prešernove ceste (službeni vhod).

Dodatne informacije
Informacijsko središče (blagajna) CD je odprto med delovniki od 11.do 13. ure ter uro pred prireditvijo. 
Za informacije smo vam na voljo na vstopnice@cd-cc.si, na družbenih omrežjih CD (FB, TW, IG).

Vračilo kupnine za prestavljene/odpadle dogodke
Skladno s Splošnimi pogoji prodaje vstopnic CD in Zakonom o varstvu potrošnikov bomo kupcem vstopnic za prestavljene ali odpadle prireditve kupnino povrnili na enega od navedenih načinov:
Za odpadle prireditve si prizadevamo najti nove datume. O novih terminih ter tudi o tem, za katere prireditve ne bo zagotovljen novi termin in bodo odpovedane, bomo obveščali sproti na spletnih straneh in socialnih omrežjih ter v e-novičniku Cankarjevega doma.

Kupljene vstopnice za prestavljene prireditve veljajo za nadomestne termine in jih obiskovalcem ni treba menjati (če ni navedeno drugače).  Če obiskovalcem novi termin prireditve ne ustreza ali je ta odpovedana, Cankarjev dom izda dobropis v znesku cene vstopnice ali povrne kupnino. Dobropis ali zahtevek za vračilo kupnine je treba urediti do dneva novega datuma prestavljenega dogodka. Dobropis velja najmanj do decembra 2021.

Cankarjev dom bo izstavitev dobropisa ali vračilo kupnine uredil v 14 dneh od prejetja pisnega zahtevka za vračilo. Zahtevek lahko kupci vstopnic uredijo na daljavo; e-vstopnico, fotografijo ali sken vstopnice in podatke za nakazilo na TRR pošljejo na vstopnice@cd-cc.si.

Če ste nakup vstopnic opravili v e-trgovini Cankarjevega doma, lahko v svojem računu uredite tudi zahtevek za dobropis ali vračilo kupnine.
Urejanje dobroimetja ali vračila kupnine za odpovedano prireditev >>

Vstopnice, kupljene na Eventimu
Če ste vstopnico za prireditve drugih organizatorjev v Cankarjevem domu kupili pri prodajni mreži Eventim, tam uredite tudi vračilo kupnine.

Vstopnice za prireditve v Cankarjevem domu, kupljene pri drugih prodajnih mestih
Cankarjev dom bo izstavljal dobropise oz. vračal kupnino tudi za vstopnice za prireditve v Cankarjevem domu, kupljene pri drugih prodajnih mestih, in sicer v 14 dneh od prejema zahtevka za vračilo. Dobropis ali zahtevek za vračilo kupnine je treba urediti do dneva novega datuma prestavljenega dogodka. Zahtevek lahko kupci vstopnic uredijo na daljavo; e-vstopnico, fotografijo ali sken vstopnice in podatke za nakazilo na TRR pošljejo na vstopnice@cd-cc.si.

Vstopnice, kupljene v Cankarjevem domu, za prireditve zunaj CD
Če ste pri blagajni Cankarjevega doma kupili vstopnice za prireditve drugih organizatorjev za dogodke na drugih prizoriščih (zunaj Cankarjevega doma), prosimo, da pisne zahtevke za vračilo kupnine pošljete na info@mojekarte.si.
Dodatne informacije: T 01/ 2572 906 vsak delavnik med 8. in 15. uro

Abonmajske predstave in koncerti
Obvestila o nadomestnih oz. odpadlih abonmajskih dogodkih objavljamo na spletni strani ter na družbenih omrežjih.

Če bomo za odpadle abonmajske koncerte lahko organizirali nadomestne termine, vas bomo o tem obvestili. Prav tako tudi če bo odpadle dogodke nadomestil drug izvajalec. Vabljeni k spremljanju naše spletne strani, kjer sproti objavljamo programske in terminske spremembe.

Če odpovedanih koncertov ne bomo mogli nadomestiti, bomo sorazmerni abonmajski delež (znesek) do konca sezone 2020/21 vodili kot vaše dobroimetje. Abonenti ga boste lahko koristili ob naslednjem nakupu. Če dobroimetja ne bi želeli koristiti, vam bomo ob koncu abonmajske sezone znesek nakazali na TRR. Zahtevek nam posredujte na vstopnice@cd-cc.si

 

Značke
Najbolj brano

14. maj 2021: Pogovor z Džoho Alharti

Varno na dogodke

10. maj 2021: Pogovor s Claudio Durastanti

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI