Nik Škrlec, foto Darja Štravs Tisu

Spremna beseda: Nik Škrlec

»To je na nek način kombinacija youtuba, televizije in gledališča.«

Matej Bogataj, literarni in gledališki kritik, esejist in publicist, se je pogovarjal z Nikom Škrlecem, igralcem, televizijskim voditeljem, youtuberjem, skratka človekom tisočerih talentov, ki je tik pred premierno novega projekta z naslovom Zrelostni izpit.

V interaktivni predstavi se Nik Škrlec in Domen Valič sprašujeta o smislu šolanja ter hkrati poskušata poiskati izvorno povezavo med maturo iz slovenščine in človekom ter učni snovi vrniti njen prvotni smisel, za katerega se med intenzivnimi pripravami na maturo včasih zdi, da je izgubljen.

 

 

Teme, ki jih bomo v podkastu Spremna beseda obravnavali z različnimi sogovorniki, bodo sveže in sproščeno predstavljale aktualno kulturno-umetniško dogajanje v Cankarjevem domu. Obiskovalcem, ki so lahko trenutno z nami na daljavo prek svojih telefonov, računalnikov, tablic in drugih naprav, pa bomo poskusili tudi približati samo delovanje in zgodovino največje kulturne ustanove v Sloveniji. Na podkast se lahko naročite pri vseh večjih ponudnikih pretočnih avdio vsebin, poslušate pa ga lahko tudi neposredno na naši spletni strani.

Uvodno glasbeno podlago in ime podkasta smo pripravili v sodelovanju z oddelkom za marketing Radia Študent, idejo je prispeval Matija Drobne, glas Nejc Bahor.
 

Značke
Najbolj brano

BON21 tudi za prireditve v Cankarjevem domu

Spremna beseda: Sašo Vollmaier in Anže Zorman

Spremna beseda: Jošt Lampret in Anže Zorman

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI