Spremna beseda: Jaša Koceli, Lea Mihevc in Domen Valič

Objavljamo drugo epizodo podkasta Spremna beseda, ki je nastal z umetniško ekipo Jaše Kocelija.

Andrej Jaklič, vodja gledališkega in sodobnoplesnega programa Cankarjevega doma, se je z igralcema Leo Mihevc in Domnom Valičem ter režiserjem Jašo Kocelijem pogovarjal o nastajanju novega projekta z naslovom Preblizu.

Kako sta besedilo izpod peresa Jaše Kocelija doživljala igralca, kako so se lotili raziskovanja dinamike med partnerjema, ki sta si preblizu, in kaj pomeni uprizarjanje v novi realnosti?


Projekt bo premierno predvajan 31. marca na platformi live.cd-cc.si in bo prilagojen za male zaslone, predstava bo tako uprizorjena kot gledališki film. 

Pogovor lahko poslušate tukaj: Povezava do podkasta

 

 

Teme, ki jih bomo v podkastu Spremna beseda obravnavali z različnimi sogovorniki, bodo sveže in sproščeno predstavljale aktualno kulturno-umetniško dogajanje v Cankarjevem domu. Obiskovalcem, ki so lahko trenutno z nami na daljavo prek svojih telefonov, računalnikov, tablic in drugih naprav, pa bomo poskusili tudi približati samo delovanje in zgodovino največje kulturne ustanove v Sloveniji. Na podkast se lahko naročite pri vseh večjih ponudnikih pretočnih avdio vsebin, poslušate pa ga lahko tudi neposredno na naši spletni strani.

Uvodno glasbeno podlago in ime podkasta smo pripravili v sodelovanju z oddelkom za marketing Radia Študent, idejo je prispeval Matija Drobne, glas Nejc Bahor.

Značke
Najbolj brano

Poslaniki Beethovna in Bonna

Dela ene najizvirnejših slikark 20. stoletja prvič pri nas

Ne sledite, bodite tok!

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI