Spremna beseda: Jaša Koceli, Lea Mihevc in Domen Valič

Objavljamo drugo epizodo podkasta Spremna beseda, ki je nastal z umetniško ekipo Jaše Kocelija.

Andrej Jaklič, vodja gledališkega in sodobnoplesnega programa Cankarjevega doma, se je z igralcema Leo Mihevc in Domnom Valičem ter režiserjem Jašo Kocelijem pogovarjal o nastajanju novega projekta z naslovom Preblizu.

Kako sta besedilo izpod peresa Jaše Kocelija doživljala igralca, kako so se lotili raziskovanja dinamike med partnerjema, ki sta si preblizu, in kaj pomeni uprizarjanje v novi realnosti?


Projekt bo premierno predvajan 31. marca na platformi live.cd-cc.si in bo prilagojen za male zaslone, predstava bo tako uprizorjena kot gledališki film. 

Pogovor lahko poslušate tukaj: Povezava do podkasta

 

 

Teme, ki jih bomo v podkastu Spremna beseda obravnavali z različnimi sogovorniki, bodo sveže in sproščeno predstavljale aktualno kulturno-umetniško dogajanje v Cankarjevem domu. Obiskovalcem, ki so lahko trenutno z nami na daljavo prek svojih telefonov, računalnikov, tablic in drugih naprav, pa bomo poskusili tudi približati samo delovanje in zgodovino največje kulturne ustanove v Sloveniji. Na podkast se lahko naročite pri vseh večjih ponudnikih pretočnih avdio vsebin, poslušate pa ga lahko tudi neposredno na naši spletni strani.

Uvodno glasbeno podlago in ime podkasta smo pripravili v sodelovanju z oddelkom za marketing Radia Študent, idejo je prispeval Matija Drobne, glas Nejc Bahor.

Značke
Najbolj brano

BON21 tudi za prireditve v Cankarjevem domu

Spremna beseda: Sašo Vollmaier in Anže Zorman

Spremna beseda: Jošt Lampret in Anže Zorman

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI