Spremna beseda: Jadranka Tomažič, Sandi Pavlin in Andreja Kopač

Zelo osebna izpoved dveh igralskih legend, ki sta združila moči v projektu z naslovom Zberi svoje ptice. Jadranka Tomažič in Sandi Pavlin z Andrejo Kopač v pogovoru o življenju, minevanju, spominu, ljubezni do dela in življenja, o temah, ki prežemajo predstavo Zberi svoje ptice izpod peresa Drage Potočnjak in v gibalnem jeziku Branka Potočana. Predstava bo prva premiera, odigrana pred občinstvom, po daljšem zaprtju gledaliških dvoran Cankarjevega doma.

Sandi Pavlin
se je leta 1965 zaposlil v Slovenskem mladinskem gledališču, ki mu je ostal zvest do upokojitve leta 2007. V njem je ustvaril častitljivih sto deset vlog. Zadnji projekt, v katerem je sodeloval kot redni član ansambla, je bila velika mednarodna koprodukcija Rekviem za metamorfozo v režiji slovitega Jana Fabra. Nastopal je še v Študentskem aktualnem gledališču, ki ga je ustanovil Dušan Jovanović, v EG Glej, v  Mini teatru, SNG Nova Gorica, PGK Kranj, v Mestnem gledališču Ptuj, v Anton Podbevšek Teatru iz Novega mesta ... Spomnimo se ga iz filmov Čudoviti prah, Sreča na vrvici, Nobeno sonce, Nekdo drug … Leta 2020 je odigral glavno vlogo v filmu San Remo v režiji M. Mandića.

Jadranka Tomažič
se je po študiju na AGRFT in krajšem obdobju na svobodi leta 1970 zaposlila v Ljudskem gledališču Celje. Tam je do leta 1981 odigrala vrsto pomembnih vlog, potem pa postala članica Slovenskega mladinskega gledališča, v katerem je ostala do upokojitve leta 2007. V svoji bogati karieri je ustvarila preko osemdeset vlog v institucionalnih in neinstitucionalnih gledališčih, po upokojitvi pa je  sodelovala predvsem s svojim matičnim gledališčem in Anton Podbevšek Teatrom. Spomnimo pa se je tudi iz televizijskih in radijskih iger in kultne otroške nadaljevanke Moj prijatelj Piki Jakob.

Najbolj brano

Obvestilo za obiskovalce razstav

Spremna beseda: Ekipa projekta Screamage in Andrej Jaklič

Odprtje 24. Festivala dokumentarnih filmov

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI