Priznanja festivala Transgeneracije 2019

Letos smo zabeležili rekordno število prijav, na festivalu pa je s svojimi deli sodelovalo več kot 400 izbranih dijakinj in dijakov iz vse Slovenije. Izmed njih so selektorice in selektorji nagradili najboljše. V desetih dneh tekmovalnega in spremljevalnega programskega dogajanja smo nanizali 17 dogodkov in več kot 1600 obiskovalcev.

 

Priznanja festivala Transgeneracije 2019 prejmejo:

Likovna umetnost

 
1.    Vanja Flis za delo Skodelica globalnega čaja (brez mentorstva, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo)

2.    Več avtorjev (Nejc Zorenč, Bernard Kokalj, Karin Milavec Mlinarič, Matej Fijačko, Vanja Maurano, Pika Živa Čebašek, Maruša Pajnič, Jurij Hartman, Katja Glavač Jakovljević) za projekt Folklora na Slovenskem (mentor Aleksnder Brezlan, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo)

3.    Ana Soršak za delo Portret prijateljice (brez mentorstva, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo)

4.    Mentorica Nina Šuštaršič Remic (Srednja šola za oblikovanje in fotografijo)

5.    Mentorica Sabina Mevlja (Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica)


Fotografija


Tonja Žagar za delo Beacon (mentorica Sonja Lebedinec, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo)


Video/film

 
1.   Za najboljšo režijo: Kaja Petrovič, Hana Kalan, Špela Koščak in Miha Dragan za film Popoln dan (mentor Darko Sinko, Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana)

2.   Za najboljši film: Aleksander Cavazza za film Fishy (mentorica Nina Šuštaršič Remic, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo)

3.   Za posebne dosežke – za najboljšo idejo: Laura Palka za video Dreaming (mentorica Nika Oblak, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo)

 

Strip 


Priznanja nismo podelili.

 

Ples

1.   Za najboljšo izvedbo: Maja Vidic za izvedbo plesne miniature Provokativni hudič in krivo-nekrivo jagnje / prebujanje (mentorici Aja Zupanec in Andreja Rauch Podrzavnik, Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana) 

2. Za najboljšo celovečerno predstavo: Tok misli (mentorji: Andreja Rauch Podrzavnik, Nina Fajdiga, Aja Zupanec, Maja Delak, Dušan Teropšič; Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana)

3. Nagrado za koncept in soavtorstvo predstave Biti Jaz prejmejo Jerca Gril, Alja Jovan, Mirjam Kastelic, Špela Paušer in Zarja Tepina (koreografinja Ana Romih, mentorica Saša Lončar; KD Qulenium Kranj)

 

Gledališče


1.     Nagrada za najboljšo predstavo v celoti: Dnevnik z MacGuffinom (mentorji: Mojca Dimec Bogdanovski, Alja Cerar Mihajlović, Maja Delak, Matjaž Predanič; Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana)

2.     Nagrada za mentorja: Drago Meglič (mentor predstave »Nora (Hiša lutk): Grotesknost svobode«; II. gimnazija Maribor)

3.     Produkcijska nagrada: Gledališka šola Prve gimnazije Maribor za predstavo MAUS po motivih stripa Arta Spiegelmana (režiser Domen Šuman, mentor Sebastjan Starič; Prva gimnazija Maribor) 
 

Letošnji selektorji so bili: Arjan Pregl za področji likovne umetnosti in stripa, Borut Krajnc in Miha Colner za fotografijo, Tina Poglajen za film/video, Meta Lavrič in Ana Štefanec za sodobni ples ter Jakob Ribič, Katja Markič in Matej Bogataj za gledališče.
 

Najbolj brano

Poslaniki Beethovna in Bonna

Dela ene najizvirnejših slikark 20. stoletja prvič pri nas

Ne sledite, bodite tok!

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI