Najpogosteje vas zanima …

Ali je ob obisku Cankarjevega doma treba nositi masko?

Pri gibanju po Cankarjevem domu je nošenje zaščitne maske obvezno. 
Ko so obiskovalci v dvorani na svojih sedežih in ni več prehajanja ljudi med vrstami, je dovoljeno masko sneti. V dvoranah zagotavljamo ustrezno razdaljo med gledalci.
Ob obisku razstav v Cankarjevem domu je nošenje maske obvezno. Vodenje razstav je organizirano v manjših skupinah, razlaga je skupini podana pred vhodom v galerijo ter na predelih razstav, kjer je več prostora.
Posedanje po klopeh in zadrževanje v prostorih Cankarjevega doma nista dovoljena.

 

Kakšna so preostala pravila gibanja po Cankarjevem domu?

Obiskovalce prosimo, da:

• obiščejo Cankarjev dom samo brez bolezenskih znakov;
• spoštujejo varnostno razdaljo (vsaj meter in pol);
• v dvoranah zasedajo le neoznačene sedeže (če sedežni red ne velja);
• si pred vstopom razkužijo roke;
• nosijo lastno zaščitno masko;
• garderobe niso na voljo (oblačila lahko obiskovalci dvoranskih dogodkov odložijo na sosednji sedež);
• upoštevajo higieno kašljanja oz. kihanja;
• v dvorano vstopajo posamično ter izstopajo od prve vrste nazaj in od začetka vrste proti sredini.

 

Kako je poskrbljeno za varnost in higieno v dvoranah?

Pred vhodi dvoran, pa tudi na drugih mestih v Cankarjevem domu, so nameščeni avtomatski razkužilniki. Razkuževanje rok ob vstopu je obvezno. Med posameznimi prireditvami vse dvorane ustrezno razkužujemo in zračimo. Povečali smo tudi  časovni razmik med dogodki v isti dvorani. Poskrbljeno je za ustrezen razmak med sedeži in med vrstami.
Kako je z obiskom razstav v Cankarjevem domu?

Razstave so odprte od ponedeljka do sobote od 12. do 19. ure. Ob nedeljah so zaprte.
Vstop v Galerijo CD in druge razstavne prostore je pri službenem vhodu s Prešernove ceste (iz Parka Sveta Evrope).

Obiskovalce prosimo, da:

• obiščejo razstave le brez bolezenskih znakov,
• si pred vstopom v razstavni prostor razkužijo roke,
• upoštevajo higieno kašljanja/kihanja,
• uporabljajo lastno zaščitno masko,
• upoštevajo medsebojno razdaljo vsaj dva metra (na to opozarjajo tudi talne oznake).

Z vidnimi talnimi oznakami je označena smer ogleda posamezne razstave, ki zmanjšuje možnost stikov med obiskovalci, hkrati pa je logična v smislu ogleda razstave.
Prosimo, da v novih okoliščinah še dosledneje kot prej upoštevate popolno prepoved dotikanja razstavnih eksponatov in drugih elementov v razstavnih prostorih.
Vstop v razstavne prostore je mogoč le za posameznike, družine in manjše skupine.
Priporočamo, da plačilo vstopnine in nakupa v galerijski trgovini opravite brezgotovinsko. Listanje publikacij v galerijski trgovini ni dovoljeno.


Ali vodene oglede razstav že organizirate?

Vodenje razstav je organizirano v manjših skupinah do največ petnajst oseb, razlaga je skupini podana pred vhodom v galerijo in na predelih razstav, kjer je več prostora.

 

Kupil sem vstopnico za odpadlo prireditev. Kaj naj storim?

Skladno s Splošnimi pogoji prodaje vstopnic CD in Zakonom o varstvu potrošnikov bomo kupcem vstopnic za prestavljene ali odpadle prireditve kupnino povrnili na enega od navedenih načinov:

Vstopnice za prireditve v Cankarjevem domu, ki so prestavljene ali odpovedane
Za prestavljene prireditve si prizadevamo najti nove datume. Kupljene vstopnice za prestavljene prireditve veljajo na nadomestne termine in jih obiskovalcem ni treba menjati. Če obiskovalcem novi termin prireditve ne ustreza, jim Cankarjev dom izda dobropis v znesku cene vstopnice ali pa na njihovo zahtevo povrne kupnino.
Dobropis velja najmanj do decembra 2021.

Cankarjev dom bo izstavitev dobropisa ali vračilo kupnine uredil v 14 dneh od prejema pisnega zahtevka za vračilo.
Urejanje dobroimetja ali vračila kupnine lahko uredite sami prek povezave: Urejanje dobroimetja ali vračila kupnine za odpovedano prireditev >>
ali nam oddate zahtevek na vstopnice@cd-cc.si. Vsebuje naj vstopnico, njeno fotografijo ali sken in podatke za nakazilo na TRR.

Če ste kupili vstopnico za prireditve drugih organizatorjev v Cankarjevem domu prek prodajne mreže Eventim, vam kupnino vrne prodajno mesto Eventima.

Vstopnice za prireditve v Cankarjevem domu, kupljene na drugih prodajnih mestih
Cankarjev dom bo izstavljal dobropise oz. vračal kupnino tudi za vstopnice, kupljene na drugih prodajnih mestih za prireditve v Cankarjevem domu, in sicer v 14 dneh od prejema zahtevka za vračilo. Urejanje dobroimetja ali vračila kupnine lahko uredite sami prek spodnje povezave: Urejanje dobroimetja ali vračila kupnine za odpovedano prireditev >>  ali pa nam oddate zahtevek na vstopnice@cd-cc.si. Vsebuje naj vstopnico, njeno fotografijo ali sken in podatke za nakazilo na TRR.
Več informacij: T 01/2417-299

Vstopnice, kupljene v Cankarjevem domu, za prireditve zunaj CD
Če ste pri blagajni Cankarjevega doma kupili vstopnice za prireditve drugih organizatorjev za dogodke na drugih prizoriščih zunaj Cankarjevega doma, prosimo, da pisne zahtevke za vračilo kupnine pošljete na info@mojekarte.si.
Dodatne informacije: T 01/ 2572 906Sem abonent Cankarjevega doma. Nekatere prireditve v okviru mojega abonmaja so odpadle. Kakšne so moje možnosti?

Obvestila o nadomestnih oz. odpadlih dogodkih posameznih abonmajev objavljamo na spletni strani.
Za odpovedane prireditve abonmajev, ki jih v prihodnji sezoni ne bomo mogli nadomestiti, smo za vsakega abonenta izdelali »Dobroimetje abonma 2020«, v želji, da čim bolj poenostavimo postopek unovčitve neizkoriščenega dela abonmaja. Znesek, ki ga bomo vodili kot dobroimetje, predstavlja sorazmerni delež odpadlih koncertov oz. predstav abonmaja posameznega abonenta. Abonenti ga lahko koristijo ob naslednjem nakupu oz. kadarkoli do decembra 2021.

Unovčite ga ob predložitvi abonmajske izkaznice v Informacijskem središču CD, ki je znova odprto od junija naprej, ali pri nakupu na daljavo po telefonu 01 2417 300.

Vsi abonenti, ki ste imetniki kartice Ivanka, imate »Dobroimetje abonma 2020« že na voljo na svoji kartici Ivanka.
Kodo dobroimetja skupaj z navodili za unovčenje pri spletnem nakupu vstopnic vam lahko posredujemo tudi po e-pošti. Zahtevek nam pošljite na vstopnice@cd-cc.si.

Če dobroimetja ne bi želeli koristiti, vam bomo znesek posredovali na TRR. Zahtevek nam posredujte na vstopnice@cd-cc.si.


Sem imetnik kartice Cankarjevih torkov. Kaj je z mojim članstvom?

Veljavnost kartice Cankarjevih torkov smo podaljšali do konca leta 2020. Če razmere jeseni ne bodo dovoljevale začetka cikla Cankarjevi torki, bo veljavnost še dodatno podaljšana.


Kje lahko dobim informacije o odpadlih ali prestavljenih prireditvah v Cankarjevem domu?

Informacije o novih terminih prestavljenih prireditev pa tudi o programskih novostih sproti objavljamo na spletni strani Cankarjevega doma. Zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom in do nadaljnjih sprostitev ukrepov koledarja Cankarjevega doma ne bomo tiskali. O vseh informacijah o programu tedensko obveščamo tudi prek e-novičnika https://prijava.cd-cc.si/?lang.


Ali je gostinska ponudba v Cankarjevem domu že na voljo?

Bar Idealist v Veliki sprejemni dvorani in Parku sveta Evrope je odprt vsak delavnik od 8. do 16. ure, druga gostinska ponudba še ni na voljo.


Kdaj je odprto Informacijsko središče (blagajna)?

Informacijsko središče (blagajna v podhodu Maxija) je ob delavnikih odprto od 11. do 13. in od 15. do 17. ter uro pred prireditvami.

S plačilno kartico lahko nakup opravite tudi po telefonu (01) 2417 300, vsak delovnik od 11. do 13. in od 15. do 16. ure, ter na spletu www.cd-cc.si

 


Zdravje je na prvem mestu.
Ostanimo narazen, da bomo kmalu lahko spet skupaj.

 

Značke
Najbolj brano

Prestavljene prireditve v Cankarjevem domu, razstava Henrija Cartier-Bressona ostaja odprta

Življenje brez umetnosti je životarjenje

Nagrada naši spletni strani

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI