Pretekli dogodek
29. jun. - 1. okt. 2021

Ujeti v zoom - spletna predstava

Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana

Letni javni nastop učencev oddelka za sodobni ples in plesnih pripravnic
 

Predstavitev  programa dela na daljavo

Idejni projekt in režija: Jana Kovač Valdés
Realizacija: Jana Kovač Valdés in Veronika Valdés
Glasbena montaža: Jana Kovač Valdés in Veronika Valdés
Video projekcija: Jana Kovač Valdés

V šolskem letu, ki se izteka smo bili izpostavljeni čudnim izzivom. Ples v okrilju doma, v otroški sobici, spalnici staršev med omaro in posteljo, v predsobi, dnevni sobi, na domači terasi, z več ali manj prostora. Brez osebnega kontakta, brez dotika, z dilemo kje je desna in kje leva stran, s pogostimi problemi z zvokom in sliko. Brez pogojev za varno izvajanje plesnih elementov. Kljub temu smo več, kot pol leta pridno trenirali s pomočjo učiteljic, ki sta si prizadevali ohranjati osnovno telesno pripravljenost in prilagajali snov in način dela za razmere, ki jim manjka osnovni element-prostor.
Želja po skupnem plesnem udejstvovanju je bila neizmerna, zato smo z veliko potrpežljivosti premagali nihanja v motivaciji. Dolgo smo čakali na trenutek, ko bomo spet zaplesali skupaj in končno je ta trenutek tu.

Zdaj na ogled postavljamo vse, kar nam je uspelo ustvariti v času, ko smo bili ujeti v ZOOM in kar smo uspeli oblikovati v zadnjih dneh, ko smo presrečni prestopili prag naše ljube plesne dvorane.

Koncept predstave sta pripravili plesni pedagoginji prof. Jana Kovač Valdés in prof. Veronika  Valdés. V njunih koreografijah pleše 151 mladih plesalcev od 6-14 let.

 

 

 

Ujeti v zoom - spletna predstava

29. jun. - 1. okt. 2021
Več terminov

12,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI