Pretekli dogodek
9. apr. 2024 18:30

Letni nastop učencev oddelka za sodobni ples in plesnih pripravnic B: Animalia

Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana OE Glasbena šola
Otroška plesna predstava

Letno predstavo tokrat posvečamo živalim. Z njimi sobivamo na našem planetu, skrbijo za ravnovesje v naravi, raznašajo semena in s tem sadijo drevesa, nadzorujejo populacije drugih vrst in celo proizvajajo zdravila za zdravljenje številnih bolezni, tudi človeških. Mi smo del te narave. Veliko ljudi se vedno bolj povezuje z živalmi, postajajo njihovi življenjski sopotniki, za katere skrbijo z neizmerno ljubeznijo. Veliko nas je, ki nam je mar. Veliko si nas želi sožitja z njimi, želimo vedeti, kaj si o nas mislijo, kako nas doživljajo. O čem klepetajo, kaj si želijo. Pa slišimo, kaj govorijo? Jih razumemo? Ko bi le lahko! Morda pa se na kresno noč, ko se »o kresi dan obesi«, s semenom praproti odpravimo v gozd. In glej ga, zlomka, pajek se pritožuje nad dežjem, ker mu uničuje pajčevino. Mala zelena žabica pa si ne upa čez cesto, ker se boji velikih pločevinastih škatel na štirih kolesih! 

»Le o čem klepetajo živali na vseh straneh sveta?« se sprašuje 145 učencev oddelka za sodobni ples. 

Koncept predstave sta pripravili njihovi plesni pedagoginji prof. Jana Kovač Valdés in prof. Veronika Valdés. V njunih koreografijah bodo zaživele živali od dinozavrov do tistih živali, v katerih genski zapis se je žal vmešal človek. Zaplesalo bo 145 mladih plesalcev od 6. do 14. leta,  vizualno podobo predstave je s kostumografijo obogatila Mojca Janželj Tomažič, z video napovedniki pa Petra Hlebš.

Letni nastop učencev oddelka za sodobni ples in plesnih pripravnic B: Animalia

8. apr. 2024 18:30
9. apr. 2024 18:30
8. apr. 2024 18:30
9. apr. 2024 18:30
Več terminov

12,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI