11. dec. 2022 18:00

Janja Vidmar, Maja Borin: Elvis Škorc, genialni štor

Duhovita mladinska uprizoritev o zakompliciranem odraščanju

Elvis Škorc, genialni štor je duhovita, zabavna in dinamična najstniška odisejada, ki povprečnega najstnika, ujetega v dokaj dolgočasno rutino vsakdana, iztiri z novico, da se starša ločujeta. Kot da ni dovolj, da se mu je življenje postavilo na glavo in da deli dom samo še z ženskami, ki jih težko prenaša, mama kot strela z jasnega udari z novico, da je noseča. Po nepričakovanem družinskem cunamiju je primoran postati še družinski terapevt in se, medtem ko rešuje probleme drugih, začne utapljati še v svojih. A nekako mu uspe rešiti tudi vse krute in zapletene zagate ter zlepiti koščke razbitega življenja in pobegniti samemu sebi naproti. 

Janja Vidmar (1962), ena najbolj branih slovenskih mladinskih pisateljic, je za svoj zajetni mladinski opus prejela številne nagrade. Z romanom Elvis Škorc, genialni štor (2018) je pokazala, da ni spretna zgolj v pisanju problemskih romanov, pač pa tudi v situacijskem in besedilnem humorju pri obravnavanjih najstniških zagat – romanu bi lahko rekli novodobni slovenski Jadran Krt.


 

Janja Vidmar, Maja Borin: Elvis Škorc, genialni štor

11. dec. 2022 18:00
11. dec. 2022 18:00
Več terminov

10,00 EUR

Režija: Mateja Kokol
Dramaturgija: Maja Borin
Scenografija: Matic Gselman
Skladatelj: Aleš Zorec
Koreografija: Gaj Žmavc

 

Nastopajo: Minca Lorenci, Liza Marijina, Irena Varga, Viktor Hrvatin Meglič, Matija Stipanič, Gorazd Žilavec
Produkcija: SNG Maribor

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI