21. apr. 2024 17:00

Cesarjeva nova oblačila

Lutkovna predstava po motivih H. C. Andersena

V stari zapuščeni tekstilni tovarni se igrata otroka. Vrvi, tkanine, niti, svetilke in sence postanejo njune igrače. Otroka si pripovedujeta zgodbe in si predstavljata svet, v katerem je tovarna znova odprta, zato imajo njuni starši spet delo. Edini način, kako to doseči v resničnem svetu, je, da prepričata cesarja, naj tovarno ponovno odpre. Morda pa obstaja še en način: prevara.

To ni le vznemirljiva pripoved, ampak tudi osnovno seznanjanje otrok s temami, ki določajo sodobni svet: s politiko, potrošništvom, globalizacijo in bitkami za boljše življenje. Zgodba skuša otroke zabavati, hkrati pa jim ponuditi razmislek o svetu, v katerem odraščajo.
 

V osnovnih zgodbenih orisih in sporočilnosti je to zelo dobra priredba. Družbena kritika, ki je vpisana že v original, dobi tukaj nove, bolj realistične dimenzije.
Petra Vidali, Večer

Cesarjeva nova oblačila

21. apr. 2024 17:00
21. apr. 2024 17:00
Več terminov

7,50 EUR

Režija: Zoran Petrovič
Avtorici likovne podobe: Toni Soprano in Monika Pocrnjić
Dramaturgija: Marek Turošík
Kostumografija in video: Toni Soprano
Avtor glasbe: Josip Maršić
Igrata: Uroš Kaurin in Tilen Kožamelj
 

Koprodukcija: Lutkovno gledališče Maribor, Mestno lutkovno gledališče Reka

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI