Pretekli dogodek
28. feb. 2019 17:00

Kako arhitektura oblikuje prostor?

V sklopu razstave Arhitektura inventura 2016-2018

V sklopu predavanj Kako arhitektura oblikuje prostor?

Tomaž Slak, Klemen Vodnik
Skozi aktualne in pretekle izvedene projekte našega biroja bomo predstavili svojo vizijo, kaj je v arhitekturi tisto, kar oblikuje prostor, kaj ga ustvari kot kvaliteto in predvsem, kako odločilni so pri tem kontekst, spoštovanje do obstoječega in odnos do tradicionalnega v arhitekturi ob upoštevanju vseh izzivov in potreb sodobnega sveta v okviru današnje trajnostne paradigme.

Center arhitekture Slovenije
Center arhitekture Slovenije deluje na področju vzgoje in izobraževanja ter ozavešča o pomenu kakovostno grajenega prostora. Program Igriva arhitektura, ki deluje že deseto leto z različnimi projekti otrokom od vrtca do srednje šole na igriv način odstira svet arhitekture in oblikovanja. Predstavili bomo projekte, ki so bili zasnovani z namenom krepiti zavedanje o vplivu prostora in arhitekture na naše življenje, zdravje, počutje, uspešnost, varnost in zadovoljstvo.

Študenta:
Andraž Keršič
Prenova Frančiškanskega samostana v Ljubljani
Z odvzemanjem obstoječih struktur, odpiranjem na ključnih stikih in novimi objekti oživljam nekdanji zaprti vrt Frančiškanskega samostana. Nastane nov tip odprtega mestnega prostora, hkrati pa se v središču mesta odprejo pomembne nove povezave za pešce. Na območju ohranjam obstoječi program, ki ga ločim na zasebni in javni del. Kot posebno vrednoto izpostavim obstoječo knjižnico in umetnostno zbirko, ki ju odprem javnosti. Ohranjam kvalitetne obstoječe strukture, ki jih s svojo intervencijo na novo povežem. Ob Čopovi in Nazorjevi ulici obiskovalec prek dveh mestnih lož in stavb knjižnice ter umetnostne zbirke vstopa v oživljeni hortus conclusus.

David Klobčar
V svojem magistrskem delu prikazujem arhitekturni prostor kot vrednoto, ki omogoča reintegracijo na več nivojih. S posegom na degradiranem območju reke, ki v prostoru ločuje posamezne predele mesta, prikažem aktiven način vključevanja mladostnih odvisnikov v lokalno skupnost.
 

Kako arhitektura oblikuje prostor?

28. feb. 2019 17:00
28. feb. 2019 17:00
Več terminov

Prost vstop

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI