Franc Solina & Enej Guček Puhar: Empatija
Pretekli dogodek
16. maj - 15. junij 2019

Franc Solina & Enej Guček Puhar: Empatija

interaktivna projekcija v okviru 13. mednarodnega festival Svetlobna gverila: Meje

Koprodukcija: Strip Core/Forum Ljubljana in Cankarjev dom
Odprtje bo v četrtek, 16. maja, ob 21.30

 

Empatija je značajska kategorija, s katero opisujemo zmožnost posameznika, da se vživi in razume sočloveka; lahko jo razumemo kot nekakšno prečenje čustvenih meja med posamezniki. Interaktivna projekcija skuša vizualizirati tovrstne odnose med ljudmi, pri čemer za svoje delovanje zahteva empatične posameznike. Infrardeča kamera v prostoru globinsko zaznava gibanje ljudi in jih s pomočjo programskih orodij pretvarja v projicirane človeške silhuete. Če se ljudje na dosegu kamere dotikajo, če si izkazujejo fizično naklonjenost, se na projekciji pojavi zanimiv vizualni učinek, ki s pomočjo dinamike barvnih krogov na simboličen način ponazarja empatijo med ljudmi, vzpostavljanje novih prijateljskih vezi med njimi.

Več inforamacij o dogodkih festivala na www.svetlobnagverila.net

Franc Solina & Enej Guček Puhar: Empatija

16. maj - 15. junij 2019
Več terminov

Prosti vstop

Franc Solina (Celje, 1955) je profesor računalništva in informatike na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani in predstojnik Laboratorija za računalniški vid, ki ga je ustanovil leta 1991. Diplomiral (1979) in magistriral (1982) je na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, doktoriral pa iz računalništva (1987) na University of Pennsylvania v ZDA. Raziskovalno se ukvarja z interpretacijo globinskih slik, 3D modeliranjem oblike, panoramskimi slikami in uporabo računalnikov v umetnosti.

Enej Guček Puhar je magistrski študent računalništva in informatike na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Za svojo diplomsko nalogo je prejel fakultetno Prešernovo nagrado.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI