8. mar. 2023 18:00

Uspešne ženske in njihova zaznava v medijih

Prireja: Združenje Ona ve v sodelovanju z veleposlaništvoma Nemčije in Švedske ter predstavništvom EK v Sloveniji

Kaj je lepšega kot mednarodni dan žensk pospremiti s pogovorom o zelo aktualni temi – podobi uspešnih žensk v medijih – in s tem prebuditi nove premisleke v družbi?

Nemško in švedsko veleposlaništvo v Sloveniji, Predstavništvo EK v Sloveniji ter Združenje za povezovanje strokovnjakinj in promocijo znanja ONA VE ob mednarodnem dnevu žensk organizirajo okroglo mizo na temo Uspešne ženske in njihova zaznava v medijih.

Dogodek je namenjen pogovoru o številnih pomembnih vprašanjih, kot so stereotipi o ženskah v medijih, pomen reprezentativnosti v medijih, pomen mentorstva in mreženja ter razlike v zaznavi uspeha med moškimi in ženskami v javnosti.

Uvodno predavanje bo imela profesorica dr. Margreth Lünenborg z Inštituta za medijske in komunikacijske študije na Freie Universität Berlin, ki se raziskovalno ukvarja z novinarstvom (hibridne oblike novinarstva, novi izzivi v digitalnih okoljih), enakostjo v medijih ter s čustvovanjem v medijskem komuniciranju.

V panelni razpravi bodo svoje izkušnje in poglede o tej tematiki delili predsednica Republike Slovenije, dr. Nataša Pirc Musar, zunanja ministrica Tanja Fajon, glavna analitičarka mednarodnih zadev pri švedskem časopisu Svenska Dagbladet, Therese Larsson Hultin, direktorica Zavoda 8. marec, Nika Kovač, in prof. dr. Milica Antić Gaber, redna profesorica na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Dogodek bo moderirala Nataša Briški.

Poseben gost dogodka bo evropski komisar za gospodarstvo Paolo Gentiloni.

Uspešne ženske in njihova zaznava v medijih

8. mar. 2023 18:00
8. mar. 2023 18:00
Več terminov

Vstop z vabilom.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI