9. okt. 2022 20:00

Pink Floyd History

Organizator koncerta: KODA EVENTS in VIGNA PR

Koncert, ki poustvarja čarobni zvok in atmosfero petih desetletij mojstrovin Pink Floydov v zgodovini glasbe.

Leta 2015 je svet praznoval 50. obletnico Pink Floydov, komaj leto zatem pa se je začel projekt Pink Floyd History LIVE, ki združuje vse najboljše iz njihovega repertoarja. Edinstveno potovanje skozi pet desetletij umetnosti, filozofije, eksperimentiranja in prepoznavnega zvoka. Spektakel vključuje Pink Floydove svetovne uspešnice in jih zvesto prenaša na oder. Izvrstno glasbo spremljajo lučni spektakel, navdušujoč scenosled, izvorne video projekcije in odlični vizualni učinki. Pink Floyd History LIVE je, do zadnjega detajla, poustvarjena intenzivna in navdušujoča izkušnja Pink Floydov. 
Pink Floyd je znamka, ki združuje številne oboževalce po vsem svetu. 


Pink Floyd History
Po več kot dvesto koncertih v Italiji je zasedba upravičeno osvojila zasluge za najboljši Pink Floyd tribute band v državi. Za dosego današnjih standardov je porabila veliko časa. Z leti so njeni člani v svoji pozornosti na detajle in priredbe postali zelo natančni: zvok, ozračje, izkušnje, pridobljene z nešteto koncerti, vse to je pripomoglo k tako impresivnim uspehom. Bilo je dolgo potovanje od začetka, leta 2001, ko so se skupaj odločili sestaviti odrsko produkcijo z imenom Welcome to the Machine. Že od samega začetka je bilo jasno, da je glavni cilj poustvariti sij in občutje koncertov Pink Floydov.
Prvi nastop avgusta 2001 je bil v trenutku razprodan. Naslednjih devet let so neprekinjeno igrali na turnejah po vsej Italiji – na vseh mogočih prizoriščih (v pubih, gledališčih, arenah). Vsak nastop je bil sprejet z navdušenimi komentarji in stoječimi ovacijami. Leta 2012 so ustvarili The Wall Live Orchestra, priznan koncert, s katerim so bili na turneji po Italiji, Švici in Nemčiji. Med turnejo leta 2015 se je začela oblikovati nova ideja: Pink Floyd History.
Koncert, posvečen rockovskim legendam!

Pink Floydi s Sydom Barrettom kot vodjem so začeli svojo pot, ki jih je privedla do tega, da so se zapisali v zgodovino glasbe leta 1965, s predstavitvijo psihedeličnega doživetja v Združenem kraljestvu. Skozi leta, z začetkom scene v podzemlju Londona, so si Pink Floydi pridobili pozornost mednarodne glasbene industrije in dodali Gilmoura sprva kot petega člana skupine, pozneje pa kot Barrettovo zamenjavo po njegovem odhodu.

Skoraj dvajset let, v tako imenovanem Watersovem obdobju, je zasedba neprekinjeno ustvarjala glasbene mojstrovine, kot so The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals in The Wall. Dotikali so se tem, kot so odsotnost, osebne stiske, kritiziranje politike in glasbene industrije. Vsak nastop v živo so spremljali ekstremni vizualni učinki.

Po Walterjevem odhodu je vodenje skupine prevzel Gilmour in Pink Floydi so izdali dva nova albuma ter se nato posvetili svojim individualnim projektom.
Zadnji nastop četverice, s spominom na Barretta, je bil na London Live 8 leta 2005. Ta je po štiriindvajsetih letih množici oboževalcev po vsem svetu podaril neprecenljivo darilo. Danes se zapuščina nadaljuje in ogromna množica oboževalcev je neprestano v pričakovanju.
 

Pink Floyd History

9. okt. 2022 20:00
9. okt. 2022 20:00
Več terminov

26,00 | 30,00 | 34,00 | 39,00 | 44,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI