9. dec. 2022 20:00

Na morju ljubezni

Na moru ljubavi
Radojka Šverko
Koncert ob 30. obletnici mednarodnega priznanja Republike Hrvaške in vzpostavitve diplomatskih odnosov z Republiko Slovenijo
Prireja: Veleposlaništvo Republike Hrvaške v Republiki Sloveniji

Ob 30. obletnici mednarodnega priznanja Republike Hrvaške in vzpostavitve diplomatskih odnosov z Republiko Slovenijo v Cankarjev dom prihaja hrvaška glasbena diva Radojka Šverko.

V svoji več kot 50-letni karieri si je Radojka Šverko prislužila številne nagrade in priznanja, tako na Hrvaškem kot v tujini. Nastopila je na številnih mednarodnih festivalih in odrih, hkrati pa je uspešno pot gradila v domovini. Uspešna je bila kot gledališka in filmska igralka, svoj prepoznavni glas pa je posodila v več dokumentarnih in animiranih filmih. Znana je tudi po svojem raznovrstnem repertoarju, ki obsega šansone, šlagerje, jazz, pop, filmsko in sakralno glasbo.

Skoraj od vsega začetka neguje prijateljstvo s slovenskim občinstvom in slovenskimi glasbeniki, kot so Dušan Velkaverh, Mojmir Sepe, Bojan Adamič, Jure Robežnik, Jože Privšek in Peter Ugrin.

Radojka Šverko bo v Ljubljani nastopila ob spremljavi vrhunske glasbene zasedbe pod vodstvom prof. Vladimirja Babina. Za druženje s slovenskim občinstvom je pripravila repertoar, sestavljen iz nekaterih najlepših skladb njene bogate uspešne poti, pa tudi svetovnih zimzelenih pesmi.
 

v
z

Na morju ljubezni

9. dec. 2022 20:00
9. dec. 2022 20:00
Več terminov

12,00 | 15,00 EUR

10,00 EUR *

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI