15. sep. 20:00

Luka Šulić: Life tour

Prireja: Predodrom d.o.o.
Edini koncert Luke Šulića v Sloveniji

Luka Šulić je eden najbolj priljubljenih in priznanih glasbenikov na mednarodnem prizorišču zaradi virtuoznosti in strasti. Član zasedbe 2CELLOS bo slovenski publiki prvič predstavil novi umetniški projekt. 22. marca je pri založbi Platoon izšel novi album, s katerim se je Luka vrnil k svojim kompozicijskim koreninam in začel ustvarjati glasbo, ki pričara sugestivno zvočno krajino, obogateno z razkošnimi harmonijami, spevnimi godali in transcendentno linijo violončela.

Lukova glasbena pot temelji na izvirni kompoziciji in prirojeni veščini aranžiranja inštrumentov – plošča LIFE (življenje) je njegov prvenec v vlogi skladatelja in aranžerja. Že v mladosti je začel razvijati dela za solo violončelo, vedno znova pa ga je privlačil bogat izrazni zvočni svet godalnega orkestra – zvok, ki lahko poslušalca popelje v večje čustvene globine. Skladbe na tem albumu so nastale iz idej, ki so svojo obliko dobile postopoma skozi leta, ko jim je bil dan prostor za negovanje.

 V prvem delu koncerta bo zaigral skladbe z novega albuma LIFE, v drugem delu pa bodo na sporedu klasične in pop-rock skladbe z večžanrskimi reinterpretacijami, ki so ga postavile za enega najvplivnejših inštrumentalnih glasbenikov novega tisočletja: od Vivaldija do rock uspešnic, kot je hit skupine ACDC Thunderstruck, od Cinema Paradiso do uspešnice skupine Queen We Are The Champions.

 

 

Luka Šulić: Life tour

15. sep. 20:00
Več terminov

39,90 | 44,90 | 49,90 | 54,90 | 64,90 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI