17. apr. 2023 20:00

Labodje jezero

Prireja: ARTentainment

Vznemirljiva zgodba o princu Siegfriedu in njegovi ljubezni do princese Odette, ki jo je zlobni čarovnik Rotbart spremenil v laboda, navdušuje občinstvo že skoraj stoletje in pol. Vsa lepota in drama pristnega romantičnega baleta, virtuozna dvojna ženska glavna vloga Odette/Odile, kombinacija vznesene glasbe P. I. Čajkovskega in plesnega razkošja vabijo v čarobni svet jezer, gozdov, palač in večne ljubezni ter tako nagovarjajo vse generacije.

Predstavo bo izvedel baletni ansambel Ukrainian Classical Ballet, mednarodno priznana plesna kompanija, v kateri plešejo prvovrstni plesalci, solisti in prvaki ukrajinskih in evropskih narodnih gledališč. Ansambel se posveča ohranjanju tradicije klasičnega baleta ter nenehnemu raziskovanju sodobnih plesnih elementov in tako s popolnostjo svojih linij in treznostjo koreografij ustvarjajo fascinantno ravnovesje. Kljub izjemnim razmeram zaradi omejitev, povezanih z virusom COVID 19, in pa pričetkom ruske agresije so v sezoni 2021/22 uspeli odplesati 90 predstav v Italiji, na Slovaškem, na Hrvaškem, v Nemčiji, na Danskiem, Švedskem in Norveškem.

Ukrajinski klasični balet z edinstvenim mojstrstvom poustvarja ključna dela klasične baletne zakladnice. V vsaki od predstav je njihova glavna motivacija skrb za tradicijo baletne umetnosti, zaradi česar so s šarmom svojih kostumov in razkošno scenografijo prava paša za oči. Na njihovem repertoarju so ob Labodjem jezeru tudi Hrestač, Giselle, Trnuljčica …

Podprite ukrajinske umetnike in si zagotovite svoj sedež na čarobnem večeru plesa in glasbe.

Labodje jezero

17. apr. 2023 20:00
17. apr. 2023 20:00
Prireditev bo izvedena na posneto glasbo.
Več terminov

28,00 | 31,00 | 35,00 | 39,00 | 42,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI