4. mar. ob 17. in 20. uri

Labodje jezero

Ukrajinski klasični balet Ukrainian Classical Ballet
Prireja: Art Partner d.o.o.

Vznemirljiva zgodba o princu Siegfriedu in njegovi ljubezni do princese Odette, ki jo je zlobni čarovnik Rotbart spremenil v laboda, navdušuje občinstvo že skoraj stoletje in pol. Vsa lepota in drama pristnega romantičnega baleta, virtuozna dvojna ženska glavna vloga Odette/Odile, kombinacija vznesene glasbe P. I. Čajkovskega in plesnega razkošja vabijo v čarobni svet jezer, gozdov, palač in večne ljubezni ter tako nagovarjajo vse generacije.

Predstavo bo izvedel Ukrajinski klasični balet Ukrainian Classical Ballet, mednarodno priznan ansambel, v katerem plešejo prvovrstni plesalci, solisti in prvaki ukrajinskih in evropskih narodnih gledališč. Ansambel se posveča ohranjanju tradicije klasičnega baleta in nenehnemu raziskovanju sodobnih plesnih elementov ter tako s popolnostjo svojih linij in treznostjo koreografij ustvarja navdušujoče ravnovesje. Kljub izjemnim razmeram zaradi omejitev, povezanih z virusom covid 19, in pa začetkom ruske agresije, jim je v sezoni 2021/22 uspelo odplesati devetdeset predstav v Italiji, na Slovaškem, na Hrvaškem, v Nemčiji, na Danskiem, Švedskem in Norveškem.

Ukrajinski klasični balet z edinstvenim mojstrstvom poustvarja ključna dela klasične baletne zakladnice. V vsaki od predstav je njegova glavna motivacija skrb za tradicijo baletne umetnosti, zaradi česar je z očarljivimi kostumi in razkošno scenografijo prava paša za oči. Na njegovem repertoarju so ob Labodjem jezeru tudi Hrestač, Giselle, Trnuljčica …

Podprite ukrajinske umetnike ter si zagotovite svoj sedež na čarobnem večeru plesa in glasbe.

Labodje jezero

4. mar. ob 17. in 20. uri
Več terminov

28,00 | 31,00 | 35,00 | 39,00 | 42,00 EUR

V izvedbi Ukrainian Classical Ballet.

Balet traja 2 uri in ima 15 minutni odmor.
Balet bo izveden na posneto glasbo.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI