28., 29., 30. in 31. okt

Koncert Perpetuum Jazzile ob 40-letnici

Prireja: Perpetuum Jazzile z.b.o.
Svetovni glasbeni fenomen iz Slovenije začenja celoletno praznovanje jubileja z vrhuncem v Ljubljani

Ena največjih in najbolj prepoznavnih vokalnih skupin na svetu najavlja jubilejni koncert v Cankarjevem domu. Še prej pa prihajajo nove udarne priredbe svetovnih hitov, studijski album in več serij nastopov po Evropi. Praznovanje se začenja na silvestrovo na zaključnem dogodku Evropske prestolnice kulture 2022 v Novem Sadu.

40 let delovanja, čez 1.000 nastopov, preko 300 pevcev, 13 albumov & DVD, 100+ mio ogledov na YouTubu, edini slovenski izvajalec, ki je razprodal Stožice 2 večera zapored, nastopi za Disney (Pariz), UEFA (Postojnska jama), Rotary Int. USA (Hamburg), v OZN za GS Ban Ki Moona (New York), ENEL (Rim), 2x koncert z legendarno skupino Toto ('Africa'), nastop na predstavitvi koledarja Pirelli v Milanu, turneje po Evropi, Severni Ameriki (23 koncertov), Kitajski ...

Celo leto bo v znamenju našega okroglega jubileja. V letu 2023 bo namreč Perpetuum Jazzile star 40 let. Obudili bomo vse naše največje uspešnice in hkrati naštudirali še veliko novih pesmi. V kratkem bomo izdali tudi prvi singel s prihajajočega novega studijskega albuma, za katerega upamo, da bo navdušil oboževalce v Sloveniji in po svetu. 

Perpetuum Jazzile je vokalni (a capella) orkester, ki ga sestavlja več kot 40 vrhunskih pevcev, in predvsem izjemno doživetje v živo – dvourni, fascinantni ognjemet izbrane muzike, vrhunske izvedbe, strasti in čustev. Njihovi koncerti so stkani iz slovenskih in svetovnih uspešnic najrazličnejših žanrov, jazza, popa, swinga, rocka, bossa nove, sambe, gospela ... V poplavi vedno bolj enoličnih glasbenih izdelkov Perpetuum Jazzile hite servira na zelo samosvoj zvočni in izvedbeni način - in ravno to jih dela tako unikatne, da jih redno vabijo na izbrane glasbene odre po vsem svetu.

Najavljamo nastope po različnih evropskih državah, že takoj v začetku leta se podajajmo na turnejo po domači regiji: Zagreb, Beograd, Skopje, Sarajevo, Zenica ...

Obiskovalce koncerta 29. oktobra obveščamo, da bo na dogodku potekalo tv-snemanje. 

Koncert Perpetuum Jazzile ob 40-letnici

28., 29., 30. in 31. okt
Več terminov

39,00 | 41,00 | 44,00 | 49,00 | 65,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI