13. maj 2022 19:30

Koncert ob Dnevu Slovenske vojske

Prireja: Ministrstvo za obrambo, Generalštab Slovenske vojske, Orkester Slovenske vojske

Orkester slovenske vojske, dirigent Mitja Dragolič, solistka Eva Hren - vokal
 

Orkester Slovenske vojske, ki je lani praznoval petindvajset let delovanja, sodeluje na vseh slovesnih dogodkih Slovenske vojske, nepogrešljiv pa je tudi na državnih protokolih, proslavah, meddržavnih srečanjih, humanitarnih prireditvah. Z uvrščanjem izvirnih avtorskih in transkribiranih del ter umeščanjem prvih izvedb skladb slovenskih in tujih avtorjev v koncertne programe  ima Orkester Slovenske vojske osrednjo vlogo ambasadorja literature za pihalne orkestre v slovenskem glasbenem prostoru.

Pod vodstvom Mitje Dragoliča bodo na koncertu v počastitev Dneva Slovenske vojske ( 15. maj) zazvenela dela  Leonarda Bernsteina, Alfreda Reeda, Maurica Ravela, Leonarda Cohena, Žige Pirnata, Slavka in Vilka Avsenika, Mojmirja Sepeta, kot gostja pa se bo  članom orkestra pridružila pevka in kitaristka Eva Hren.

15. maj se je vpisal v slovensko vojaško zgodovino kot eden simbolno najpomembnejših datumov. Leta 1991 se je na ta dan začelo urjenje prve generacije nabornikov v zgodovini Slovenije. Na tajni seji razširjenega predsedstva Republike Slovenije pa so bile sprejete obrambne in varnostne smernice za zavarovanje slovenske osamosvojitve, ki jih je z vso skrbnostjo pripravilo ožje vodstvo Ministrstva za obrambo.  


 

Koncert ob Dnevu Slovenske vojske

13. maj 2022 19:30
13. maj 2022 19:30
Več terminov

Trajanje 90 min. z 20 min. odmorom

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI