25. mar. 2023 20:00

Jon Lord – koncert za skupino in orkester

Jon Lord’s Concerto for Group and Orchestra
Edinstvena kombinacija klasike in rocka z 80 glasbeniki na odru
Prireja: Music Time

Bruce Dickinson (Iron Maiden) in Zagrebška filharmonija z glasbo Deep Purple

Nastopajo: Bruce Dickinson (Iron Maiden), glas; John O'Hara (Jethro Tull), klaviature; Tanya O'Callaghan (Whitesnake), bas; Kaitner Z Doka, kitara; Bernard Welz, bobni; Mario Argandonia, tolkala; 74 glasbenikov Zagrebške filharmonije

Dirigent: Paul Mann

 

Kot vedo oboževalci, je album Koncert za skupino in orkester v živo zasedbe Deep Purple in Londonskega kraljevega filharmoničnega orkestra dirigiral Malcolm Arnold; posnet je bil leta 1969 v Kraljevi Albertovi dvorani v Londonu. Gre za eno prvih izvedb rock glasbe v soigri s celotnim simfoničnim orkestrom. Skladbe je ustvaril Jon Lord, ustanovitelj skupine Deep Purple in član skupine Whitesnake, besedila pa je napisal Ian Gillan, pevec Deep Purple.

Leta 2011 je Lord posnel spremenjeno studijsko različico Koncerta za skupino in orkester, tokrat pod taktirko Paula Manna, ki po njegovi smrti vodi zasedbo z Bruceom Dickinsonom kot vokalistom.

Spored dogodka sestavljajo vsi trije deli Koncerta za skupino in orkester, deli Sarabande in nekatere največje uspešnice Deep Purple, kot so Smoke On The Water, Perfect Strangers, When A Blind Man Cries, Soldier of Fortune, ter dve pesmi Brucea Dickinsona; vse skladbe bodo podane v polnih orkestrskih priredbah.

Jon Lord – koncert za skupino in orkester

25. mar. 2023 20:00
25. mar. 2023 20:00
Več terminov

45,00 | 60,00 | 70,00 | 80,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI