19. feb. 2023 19:00

Ditka & band in Feri Lainšček

Božično-novoletni koncert Med nama je angel
Prireja: Mega M d.o.o.

Spoštovani!
 
Obveščamo vas, da je koncert Ditka & band in Feri Lainšček, napovedan za 28. decembra 2022 v Štihovi dvorani Cankarjevega doma, PRESTAVLJEN na nov termin 19. februar 2023.
Koncert je organizator, Mega M d.o.o., odpovedal zaradi bolezni izvajalca.
 
Vstopnice, kupljene za koncert, veljajo tudi za novi termin. Če se koncerta v novem terminu ne morete ali ne želite udeležiti, vam lahko do 31. januarja 2023 izdamo dobropis ali vrnemo kupnino.
 
Hvala za razumevanje!
Cankarjev dom

 



Ditka je v sodelovanju s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom ter s svojim očetom Gorazdom Čepinom, skladateljem in pianistom, med letoma 2013 in 2022 izdala štiri albume z uglasbeno poezijo. Rdeča nit vsem je ljubezen, prvim trem pa tudi beseda »ne« v njihovem naslovu (Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me, Ne bodi, kar nisi), ki na simbolni ravni predstavlja nežno mero uporništva za ustvarjanje svoje in drugačne zgodbe z umikom od trenutnih glasbenih trendov. Njen četrti album, ki je izšel julija letos, ima naslov Med nama je angel.  Ta na eni strani nadaljuje dobro poznano vez s pesnikom Lainščkom, na drugi pa v svoj svet povabi še poezijo drugih priznanih slovenskih pesnikov. Na albumu prevladuje ljubezenska lirika Ferija Lainščka, pridružijo pa se ji ljubezenska poezija Cirila Zlobca in Kajetana Koviča, vprašanje o obstoju Janeza Menarta ter aktualni, nekoliko družbenokritični temi v poeziji Srečka Kosovela in Karla Destovnika Kajuha

Samosvoj avtorski pristop, drugačnost, nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega.

Ditkina zgodba poleg uglasbene poezije v slovenskem jeziku vključuje tudi njene avtorske pesmi v angleščini, pri katerih je podpisana kot avtorica glasbe in besedil. Nekaj njenih pesmi je bilo nagrajenih na mednarodnih festivalih za skladatelje (UK Singer Songwriter Festival, Unsigned Only, USA ...), leta 2019 je postala zmagovalka največjega festivala za kantavtorje v Bolgariji (Sofia Singer Songwriter Festival), 2021 pa je pri avtorski skladbi Cold Heart sodelovala s priznanim britanskim producentom Stuartom Eppsem (sodeloval z Elton Johnom, Led Zeppelini, Oasis …).

Na božično-novoletnem koncertu bo ob spremljavi svoje glasbene zasedbe odigrala izbrane pesmi z vseh omenjenih albumov, poudarek pa bo na predstavitvi zadnjega albuma Med nama je angel. Zazvenele bodo tudi praznično obarvane avtorske pesmi v angleščini.

V prazničnem času, ko se še toliko bolj zavemo pomena vrednot, kot so ljubezen, dom in sprejemanje, bo koncert uglasbene poezije z naslovom Med nama je angel v srca ljudi vnesel toplino in zavest, da so sanje večne.

Koncert bo omogočilo podjetje Mega M d.o.o., s katerim Ditka z veseljem sodeluje že vrsto let.

Ditka & band in Feri Lainšček

19. feb. 2023 19:00
19. feb. 2023 19:00
RAZPRODANO
Več terminov

28,00 EUR

Na koncertu bodo Ditko (glas, akustična kitara) in Ferija Lainščka (interpretiranje poezije) spremljali Gorazd Čepin (klaviature, spremljevalni glas), Jan Lužnik (električna kitara, klasična kitara, spremljevalni glas), Ilj Pušnik (kontrabas) in Danijel Hartman (tolkala, spremljevalni glas).

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI