19. maj 2024 ob 17:00, 19:00 in 21:00

Carmen manet: Lumina

Glasbeno doživetje s priznanim ženskim zborom
Prireja: Kulturno društvo Carmen Manet

Dirigent: Primož Kerštanj
Luč: Gregor Jeraša
Zvok: Jure Matoz
Zvočni vložki: Franco Ezequiel Páez
 

Zbor Carmen manet pod vodstvom dirigenta Primoža Kerštanja vabimo na unikatno, mistično koncertno doživetje z naslovom Lumina. 

Lumina je 45-minutni intenzivni zborovsko-izkustveni koncert. Pod umetniškim vodstvom dirigenta Primoža Kerštanja smo ženski pevski zbor Carmen manet pripravile konceptualni glasbeni dogodek, za katerega smo svojo inspiracijo našle v naravi.

Sledili bomo kapljici vode. Ta bo potovala po svetu zborovskih harmonij, skozi različne ekosisteme, kjer najdemo bioluminiscenco. To je pojav svetlobe v živih organizmih, ki že od nekdaj privlačil pozornost ljudi. In tudi Carmenc. Dobeseden prevod bioluminiscence, ki izvira iz latinščine, je svetloba življenja. 

To ni le zborovski koncert. Carmence predstavljamo glasbeno doživetje, podkrepljeno z vizualnimi elementi, zborovskim gibom ter intenzivnim zvočnim izkustvom »iz oči v oči«.

Vabljeni na edinstven zborovski dogodek in se prepustite glasbenim interpretacijam enega najuspešnejših slovenskih zborov.


O Carmen Manet
Ženski pevski zbor Carmen manet je bil ustanovljen leta 2011 z željo po zborovskih dogodivščinah in harmonijah. Redno se udeležuje slovenskih in mednarodnih tekmovanj, festivalov in koncertov. Najodmevnejši nastop je zmaga na prvem izboru za Evrovizijski zbor leta 2017. Carmence so ponosne tudi na studijski album Apollo 18, samostojni celovečerni koncert z naslovom Vidim te v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma in na številne tematske projekte, ki so plod domišljije in veselja do glasbe. V letu 2023 so dekleta osvojila novo veliko zmago, Grand Prix na tekmovanju Vox Lucensis v italijanski Lucci. Posebej rade sodelujejo s čudovitimi slovenskimi in tujimi ustvarjalci, s katerimi si drznejo bogatiti zborovsko dediščino.

O dirigentu Primožu Kerštanju
Primož Kerštanj je dirigent in zborovski guru Carmen manet že vse od ustanovitve. Skupaj osvajajo številna priznanja v Sloveniji in tujini (Lucca, Rimini, Tuhelj, Montreaux, Maribor, Guangzhou, Riga, Göteborg). Svoj mednarodni ugled in prepoznavnost je Primož potrdil s članstvom v žirijah na zborovskih tekmovanjih po celem svetu (Linz v Avstriji, Calella v Španiji, Tshwane v Republiki Južni Afriki, Poreč na Hrvaškem, Flandrija v Belgiji). Zaposlen je kot umetniški direktor in ravnatelj Glasbenega centra DOREMI Bled, kjer se v zadnjih letih posveča delu z otroki s posebnimi potrebami.

Carmen manet: Lumina

19. maj 2024 ob 17:00, 19:00 in 21:00
Več terminov

22,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI