26. sep. 2023 20:00

Al Bano

Ekskluziven koncert v živo
Prireja: Unico & Co. d.o.o.

Albano Antonio Carrisi, bolj znan kot Al Bano, je tenorist, igralec in vinar. Njegov zavidljivi glasbeni uspeh, ki traja že več kot pol stoletja, ne pozna padcev. Svetovno prepoznavnost si je pridobil s štiriinpoloktavnim glasovnim razponom in prodal več kot 165 milijonov plošč.

Debitiral je leta 1966 kot pevec na Festivalu delle Rose in na televiziji. Zmagal je na italijanskem pevskem tekmovanju Disco per l'Estate, s pesmijo Pensando a te. Na svoji bogati poti je poleg solistično skoraj trideset let nastopal v duetu Al Bano & Romina Power, skupaj s takratno partnerico in požel velik uspeh. Med drugim sta zmagala tudi na Festivalu Sanremo s pesmijo Ci sarà.

Kot supergost je letos nastopil na festivalskem večeru svetovno znanega festivala Sanremo, ki si ga je ogledalo rekordno število gledalcev.

Al Bano bo v maju dopolnil 80 let in ob njegovem jubileju bo italijanska televizija RAI o njem posnela posebno oddajo. Je eden najprepoznavnejših glasbenikov Italije, poleg Andree Bocellija in Erosa Ramazzottija.

Danes je stalni gost na italijanskih televizijah in ima ogromno število oboževalcev po vsem svetu, ki pozorno spremljajo njegovo kariero. Njegove uspešnice, kot so Sharazan, Felicità, Libertà, Nel Sole in številne druge pesmi bo slišati tudi Gallusovi dvorani.

Al Bano

26. sep. 2023 20:00
26. sep. 2023 20:00
Več terminov

89,00 | 99,00 | 109,00 | 119,00 | 129,00 | 139,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI