30. sep.- 2. okt. 2024

23. Festival za tretje življenjsko obdobje

Prirejata: Proevent d.o.o. in Mestna zveza upokojencev Ljubljana – OPZDU

Osrednja prireditev ob mednarodnem dnevu starejših v Republiki Sloveniji že vrsto let gradi mostove med generacijami, posamezniki, nevladnimi organizacijami in drugimi deležniki. Letos bo program osredotočen na aktivno staranje. Rdeča nit strokovnega programa bo okrogla miza o pomenu priprave na aktivno upokojitev, ki jo bo vodila Vlasta Nussdorfer z izbranimi gosti. Aktivna priprava na upokojitev je namreč ključnega pomena za kakovostno in izpolnjujoče obdobje življenja po zaključku delovne kariere. Na festivalu bodo še debate o dolgotrajni oskrbi, aktivnem staranju in socialnem dialogu, spoštljivem nagovarjanju starejših, infrastrukturi in urbanem razvoju, primernem za starejše, o pomenu družinskih oskrbovalcev v tretjem obdobju življenja, bivanjski problematiki in sobivanju generacij, finančni pismenosti za odrasle in o EU, prijazni starejšim. 
Kulturni program bo predstavljal domačo pesem, glasbo in ples društev upokojencev, kulturnih in folklornih skupin ter športnih društev iz vse Slovenije, nekaj nastopov bo tudi iz tujine. Podrobneje boste spoznali dnevne centre aktivnosti, izobraževalni program pa 
bo združeval različne tematike: pomen nastanka društev, potop v umetniška dela Simone de Beauvoir, pogovore o minljivosti in življenju ter ideje za popotovanja v zrelejšem obdobju. 
Sodelovalo bo veliko razstavljavcev s področja zdravja, zdrave prehrane, prehranskih dopolnil, turizma in prostega časa, športnih aktivnosti, pripomočkov in izdelkov za starejše, izobraževanja starejših in socialnega varstva.


 

23. Festival za tretje življenjsko obdobje

30. sep.- 2. okt. 2024
Več terminov

Prosti vstop / Free entrance

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI