Pretekli dogodek
28. feb. - 2. mar. 2024

Ne sledite, bodite tok!

Najpomembnejši dogodek v industriji srečanj v Sloveniji zadnjih dveh desetletjih.

54. letno srečanje in generalna skupščina IAPCO (Mednarodno združenje profesionalnih kongresnih organizatorjev) je najpomembnejši dogodek v industriji srečanj v Sloveniji v zadnjih dveh desetletjih. Potekalo bo v Ljubljani in sicer od 28. februarja do 2. marca 2024, na njem pričakujemo okoli 160 direktorjev in lastnikov kongresnih agencij iz vsega sveta. Lokalni organizator dogodka je Cankarjev dom, vodilni in edini profesionalni  kongresni organizator v Sloveniji z mednarodno licenco ter član združenja IAPCO od leta 1980.  

Mednarodno združenje strokovnih organizatorjev kongresov (IAPCO) je neprofitno združenje in edina mednarodna akreditacijska organizacija za organizatorje strokovnih in poslovih srečanj. Poslanstvo združenja je dvigniti standarde storitev tako med člani kot tudi drugimi deležniki v industriji srečanj s stalnim  izobraževanjem, sodelovanjem najrazličnejših strokovnjakov ter raziskavami in merjenjem podatkov. IAPCO združuje 138 akreditiranih podjetij strokovnih organizatorjev kongresov v 40. državah. Članstvo, ki ga  je mogoče pridobiti s storitvami na visokem nivoju, se ohranja prek letnih preverjanj in pregledov s strani IAPCO komisije za kakovost.

Združenje združuje največje globalne igralce v industriji srečanj. Po podatkih (objava statistike IAPCO 30. marca 2023) so člani IAPCO v letu 2023 skupaj pripravljali 7.722 dogodkov ter v obdobju treh let (do leta 2026) načrtujejo izvedbo še 7.729 prireditev. Zgovoren je tudi podatek, da jih med slednjimi kar 1.943 še ni izbralo destinacije, medtem ko za 3.542 dogodkov organizatorji še iščejo prizorišče. Zato sta skupščina in letno srečanja močnega pomena za lokalno gospodarstvo in turizem,  ki si nadejata, da se bodo tuji PCO (profesionalni kongresni organizatorji) na destinacijo vrnili  z mednarodnimi dogodki. 

Industrija srečanj je eden od nosilnih produktov slovenskega turizma. Prepoznana je po najvišji dodani vrednosti in številnih multiplikativnih učinkih. Skupna potrošnja kongresnih gostov je namreč najmanj 3,5-kratnik porabe klasičnih turistov. Prispeva k razpršitvi turističnih tokov, k desezonalizaciji in k trajnostnemu razvoju slovenskega turizma.

 

a


 

Ne sledite, bodite tok!

28. feb. - 2. mar. 2024
Več terminov

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI