Pretekli dogodek
3. jun. 2024 19:00

Ob izidu: Zajtrk prvakinj

Z avtorico romana Liu Zakrajšek se bo pogovarjala Lara Paukovič.

Zajtrk prvakinj je knjižni prvenec Liu Zakrajšek, v katerem se s protagonistko odpravljamo na tri različna študentska delovna mesta: v kinematograf, kulturni dom in knjigarno. Ko ne obiskuje predavanj ali dela, preživlja čas v majhni in zatohli podstrešni sobici stanovanja, ki si ga deli z impulzivno in kaotično Vesno ter organizirano in resno Pio. Njihova dinamika se skozi poglavja bolj ali manj dramatično gradi in spet ruši, vse to pa se dogaja na ozadju širših bivanjskih kriz, občutenih pri mlajši generaciji, ki šele vstopa na trg dela – od prekarnosti in previsokih cen nepremičnin do vedno hujše razredne delitve, osamljenosti in slabega duševnega zdravja. Mlade osebe v romanu, ki naj bi torej razmišljale o svojih sanjah in prihodnosti, se lahko ukvarjajo kvečjemu s tem, kako zaslužiti za naslednjo najemnino. Roman z navdihom za naslov, izposojenim pri Kurtu Vonnegutu, je subtilna satira sodobnega časa, ki jo nujno potrebujemo. Pa dober tek!

Liu Zakrajšek (1998) je magistrska študentka primerjalne književnosti in filozofije, ki živi in dela v Ljubljani. Že več let objavlja prozo in poezijo v raznih revijah ter piše različna publicistična besedila. Deluje tudi kot prevajalka. Med študijem je delala v treh različnih knjigarnah, kjer je vzljubila knjige in vse v zvezi z njimi. Zajtrk prvakinj je njen knjižni prvenec.

 

Ob izidu: Zajtrk prvakinj

3. jun. 2024 19:00
3. jun. 2024 19:00
Več terminov

Brezplačne vstopnice

V sodelovanju z LUD Literatura

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI