Pretekli dogodek
3. mar. 2020 19:00

Modrost starih psov

Pogovor z Elli H. Radinger
Povezuje: Tone Hočevar

Nekdanja novinarka in odvetnica Elli H. Radinger je svoje življenje posvetila raziskovanju psov in volkov. Od psov se je z leti naučila, kaj je tisto, kar je v življenju resnično pomembno, svoja spoznanja pa strnila v knjigi Modrost starih psov. Spomnimo še, da je bila Modrost volkov v lanskem letu med najbolj prodajanimi in branimi knjigami pri nas.


Prisluhnite njenemu pogovoru s Tonetom Hočevarjem.
Elli H. Radinger bo razložila:
·        kakšno je življenje s starim psom,
·        kakšna življenjska spoznanja prinaša,
·        kako se pripraviti na odhod štirinožnega prijatelja.

Psi so čudovita čuteča bitja – ne glede na starost!

Življenje s starim psom in sreča, da ga lahko spremljamo v zadnjih letih njegovega življenja, nam odpreta oči in srce. Nenavadno, toda staranja svojega psa se zavemo prej kot lastnega. Ob njem se lahko naučimo, da ne obžalujemo preteklosti, da je treba skrbeti za bližnje, sprejeti tisto, česar ne moremo spremeniti, in odpuščati, dokler smo živi, da nikoli nismo prestari za učenje in predvsem – kaj je v življenju resnično pomembno. Nova knjiga avtorice uspešnice Modrost volkov je ganljiv in osupljiv slavospev najboljšemu človekovemu prijatelju.

Elli H. Radinger je specialistka za volkove, raziskovalka narave ter avtorica knjig, v katerih se posveča volkovom, psom in naravi.

Nekdaj odvetnica in ustanoviteljica neprofitne organizacije »Society for the Protection of Wolves« je večino odraslega življenja preživljala v ameriškem narodnem parku Yellowstone in opazovala divje volkove. Danes s psičko Shiro živi v Nemčiji in poleg pisanja knjig izdaja tudi revijo Wolf ter svoje znanje predaja tudi na seminarjih in predavanjih. https://www.elli-radinger.de/

Pogovor bo v angleščini, zagotovljen prevod v slovenščino.

Modrost starih psov

3. mar. 2020 19:00
3. mar. 2020 19:00
Več terminov

10 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI