Pretekli dogodek
3. nov. 2021 19:00

Glasovi miru – Nazaj v prihodnost

Podelitev nagrade mira

Dogodek bo povezovala Alenka Tetičkovič, z glasbo pa ga bosta popestrila Katja Stare in Rok Černe. Slavnostni govorki: Gabriela Babnik Ouattara, predsednica ŽO SC PEN MIRA, in Tanja Tuma, predsednica Slovenskega centra PEN

Glasovi miru se letos vračajo. Nazaj v prihodnost. Kjer vseskozi živijo. Koliko ženskih glasov preteklosti, med drugimi slovitih literarnih ustvarjalk sedanjosti in prihodnosti, je in bo obviselo v čumnati pozabe samo zato, ker zanje ni bilo in ni prostora na planetu nasilja in vojn? Bo jutrišnji dan do vseh nas ljubeznivejši? Glasovi mladih so jutra življenja, ki nekoč mora dobiti drugačen namen. Morda je čas, da se sprijaznimo z dejstvom, da nam kot vrsti ne uspeva najbolje. Preveč delitev. Preveč krivic. Premalo humanizma, premalo svobode za nove mladosti. Mira odpira prostor.  Prostor za kreativne in pogumne ženske sedanjosti ter za glasove mladih žensk prihodnosti.

Rdeča nit letošnje podelitve nagrade mira je odmev življenjskega dela mirinih nominirank iz daljne prihodnosti. Ta se v zanimivi obliki vrača med glasove sedanjosti in nosi osebni pečat sleherne nominiranke. Kdo bo letošnja mira, bo znano kmalu. Nominiranke so: Blanka Erhatič, Đurđa Strsoglavec, Nada Marija Grošelj, Amalija Jelen Mikša, Mirana Likar, Cvetka Bevc, Katja Mihurko Poniž, Saša Pavček, Luna Jurančič Šribar, Jerneja Jezernik, Urška Klakočar Zupančič in Ivana Kampuš.

 

Glasovi miru – Nazaj v prihodnost

3. nov. 2021 19:00
3. nov. 2021 19:00
Več terminov

Brezplačne vstopnice

V sodelovanju s Slovenskim centrom PEN in Ženskim odborom Slovenskega centra PEN MIRA

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI