Pretekli dogodek
1. feb. 2023 19:00

Feri Lainšček: Petelinje jajce

Ob izidu

Pisatelj, pesnik, dramatik in scenarist Feri Lainšček bo z Bernardo Žarn spregovoril o svojem težko pričakovanem romanu Petelinje jajce, ki nadaljuje zgodbo Kurjega pastirja in je nedavno izšel pri založbi Beletrina. Uvodni nagovor bo imel glavni urednik založbe Urban Vovk.

Roman Petelinje jajce ni le odlično nadaljevanje romana Kurji pastir, ki je bil leta 2021 najbolje prodajana knjiga založbe Beletrina, nominiran pa je bil tudi za nagrado kresnik, temveč je obenem samostojno literarno besedilo. V drugem delu načrtovane trilogije, v kateri pisatelj izvirno tematizira svoje otroštvo, spremljamo dečkovo življenje v predšolskem obdobju. Njegovo čarobno doživljanje sveta in vztrajno iskanje odgovorov na prva bivanjska vprašanja pisatelju omogočata zanj značilno poetično in s simbolno govorico poglobljeno besedilo. Prvine magičnega realizma, ki so sicer značilne za Lainščkova najboljša romaneskna dela, tako tokrat še posebej izstopajo. Svojevrsten preplet arhaičnega in pravljičnega, krščanske mitologije in komunistične ideologije ter neobičajne vsakdanjosti se zlije v sugestivno besedilo, ki nas ne nagovori le kot prispevek za avtorjevo biografijo, temveč tudi kot literarna mojstrovina. 
 

Feri Lainšček: Petelinje jajce

1. feb. 2023 19:00
1. feb. 2023 19:00
Več terminov

Brezplačne vstopnice

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI