4. mar. 2020 20:00

Fabula: Sara Stridsberg - prestavljeno oz. odpovedano

O novem terminu bomo obveščali na spletnih straneh www.cd-cc.si in festival.fabula.org ter socialnih omrežij Cankarjevega doma in Fabule.

Prireditev je skladno z uredbo Ministrstva za zdravje prestavljena oz. odpovedana.

Več o prestavljenih/odpovedanih prireditvah>>

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si ter prek zasebnih sporočil na družbenih omrežjih CD.

S tem romanom si je Sara Stridsberg zagotovila mesto med najboljšimi švedskimi avtoricami in avtorji.  Svenska Dagbladet

Oda moji družini se odvija predvsem v Beckombergi, psihiatrični bolnišnici v okolici Stockholma, kjer se zdravi prijeten, duhovit in priljubljen Jimmie, ki se je že večkrat skušal ubiti. Nekega dne mu bo uspelo z viskijem poplakniti pest tablet in zaplavati v Atlantik, pove svoji hčeri Jackie, ki je kot najstnica veliko časa preživljala pri njem v bolnišnici. Beckomberga je nežna in lirična pripoved o družini, odraščanju, žalosti in odvisnosti ter razumevanju sveta, ki mu je blizu spoznanje, da je najmočnejša ljubezen lahko tudi tista, ki nas najbolj obteži.

Roman je prevedla Iva Klemenčič.

Sara Stridsberg je ena najboljših sodobnih švedskih pisateljic, uveljavljena tako doma kot v tujini. Leta 2019 je bila nominirana za nagrado Man Booker, že prej pa je za Beckombergo prejela nagrado Evropske unije za književnost. Njen roman Valerie je bil po mnenju švedskih kritikov izbran za najboljši švedski roman desetletja. Beckomberga, ki so jo švedski kritiki označili za Čarobno goro našega časa, je bila doslej prevedena v skoraj trideset jezikov.

Roman Beckomberga. Oda moji družini bo izšel pri založbi Beletrina in bo na voljo za 10 evrov.

V soorganizaciji Cankarjevega doma in založbe Beletrina 

Fabula: Sara Stridsberg - prestavljeno oz. odpovedano

4. mar. 2020 20:00
4. mar. 2020 20:00
Več terminov

Brezplačne vstopnice

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI