8. nov. 2023 20:00

Almini večeri: Agata Tomažič

Almini večeri – Besedi na sledi

Na prvi Almin večer je dr. Andrej Blatnik povabil avtorico Agato Tomažič, s katero bosta odstirala zanimivosti popotovanj.

Agata Tomažič (1977) je avtorica knjige Zakaj potujete v take dežele? (Cankarjeva založba 2016), nagrajene s krilato želvo 2017, soavtorica Blodnika po Istri (Društvo za dolgovezenje, 2019) in več leposlovnih knjig. Njen najnovejši roman Čmrljev žleb (Goga 2022) je žanrski hibrid družinske sage in kriminalke, ki se dogaja v idilični gorski vasici Strmčnik. Pisala je za Delo in Poglede, zdaj pa dela za ZRC SAZU. 
Almini večeri so posvečeni pogovorom s potujočimi pisatelji o njihovih in njim ljubih knjigah, o njihovih ljubih poteh in tistih, ki si jih še želijo prehoditi, pa tudi o glasbi, hrani in pijači njim ljubih krajev – ter je kaj malega morda ob tej priložnosti tudi poskusili. 

Pisanje, ki ga bodo predstavljali Almini večeri, prinaša spremembe. Spremembe v bralcu, v njegovem razumevanju sveta, v svetu. 
 

Almini večeri: Agata Tomažič

8. nov. 2023 20:00
8. nov. 2023 20:00
Več terminov

Brezplačne vstopnice

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI