18. feb. 2020 19:30

Patricia Guerrero: Distopija

Flamenko

Patricia Guerrero = sodobni flamenko. Njeno delo je umetnost, ki gradi sanje in stvarnosti ter ruši škodljive, represivne mite.

Kritiki pravijo, da gre za ples v velikih potezah, občinstvo, da je sodobna, drzna, ustvarjalna, svobodna, feministka, ženska, hčerka … vse to, predvsem pa plesalka.

Njen najnovejši projekt Distopija je zgodba, ki se dogaja v namišljenem, a še kako resničnem kraju, je zgodba o neizprosni naravi, o samoti, nerazumevanju, o življenju, ki nikakor ni takšno, kot si ga zamišljamo, zato pa vedno znova ravno zaradi tega presenetljivo, boleče lepo in vsakega trenutka vredno uživanja.
Zgrajena zgodba je dopolnjena s tremi vrhunskimi plesalci, prav takšnimi glasbeniki in odlično pevko, ki se enako dobro znajde v vseh žanrskih legah, naj gre za opero, flamenko ali pop viže trenutno najbolj vročih izvajalk. Distopija je zgodba, s katero se dotaknemo točke nič, sočasno pa se od nje že odrinemo. Kam, ni povsem jasno, gotovo je samo to, da stran, navzgor … je katarzični dogodek. Takšen, kot je ples Patricie Guerrero, ki z gibanjem riše geometrične oblike, jih nato predrugači, razdre in preobrazi v osnovne elemente – v »distopije« plesalke, ki jih preoblikuje v velike in male »katedrale«. Od utopije do distopije s plesom, ki ga goji, razvija, neguje, zavije in gledalcu ponudi kot darilo.

Zgodba se giblje med resničnostjo in sanjami, resnico in delirijem, skozi imaginarij prepletenih zvokov in gibov. Prehaja v igro vzgibov, ki žensko spremlja v navidezno blagohotni družbi, vendar jo pravzaprav zasužnji in oropa lastnega jaza, celo lastnega telesa, ter preobrazi v nekakšen avtomat z vnaprej programiranimi, krmiljenimi gibi. Zgodba se navdihuje pri resničnosti, ki jo živimo, odstira skrite strani našega sveta, zaznamovane s tišino in osamljenostjo.

Patricia Guerrero: Distopija

18. feb. 2020 19:30
18. feb. 2020 19:30
Več terminov

17, 21, 25, 28 EUR

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Umetniško vodenje in koreografija: Patricia Guerrero
Režija in dramaturgija: Juan Dolores Caballero
Glasbeno vodenje, kompozicija in priredba: Dani de Morón
Lučno oblikovanje: Manuel Madueño
Zvok: Rafael Pipió / Ángel Olalla

Nastopajoči:
Ples: Patricia Guerrero
Flamenko kitara: Dani de Morón
Električni bas / kontrabas: José Manuel Posada »Popo«
Tolkala: Agustín Diassera
Flamenko glas: Sergio »El Colorao«
Lirični glas / igra: Alicia Naranjo
Ples: Ángel Fariña
Ples / igra: Rodrigo García Castillo

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI