4. sep. 2021 20:30

Mala terasa sredi Ljubljane: Enriquito Trio x Alejandro Granados

Enrique Rodríguez “Enriquito” je eden najvidnejših predstavnikov bleščeče nove generacije flamen-ko džezistov. Njegova glasba je prepredena z esenco flamenka, afrokubanskim pridihom in glo-binami džeza, ki se zrcalijo v zrelih, dodelanih in edinstvenih kompozicijah. Trobentač, skladatelj in producent bo v Ljubljani s svojim triom predstavil še neizdane skladbe, ki podajajo vizijo novega flamenka, v katerem prevladuje improvizacija in se džez prepleta z najbolj prvinskim flamenkom. Na odru se mu bosta pridružila kitarist Paco Soto in tolkalska legenda Bandolero, posebej za nastop v ciklu Noches de Tablao pa bodo sodelovali z Alejandrom Granadosom, karizmatičnim plesalcem in koreografom, ki ga zaznamuje spajanje najčistejšega tradicionalnega flamenka s sodobnimi ustvarjalnimi pristopi.

Obetajo navdihujoč večer, kjer se korenine žanrov zlijejo v inovativno in presenetljivo plesno-glasbeno fuzijo sodobnega časa. 

Enrique Rodríguez “Enriquito” je zaslovel kot trobentač pri slovitih španskih zasedbah Canteca de Macao in Chambao, med zvezde španskega jazza pa ga je poneslo sodelovanje s Jorgeom Pardom, očetom flamenko saksofona in flavte in prvim španskim nagrajencem francoske džezovske akad-emije (Académie du Jazz) za najboljšega džezovskega glasbenika v Evropi leta 2013. Je avtor treh albumov “Me quito el sombrero” (2012), “Alcudia” (2014) in “Contrarreloj” (2016), trenutno pa se pripravlja na izid novega studijskega dela.

Alejandro Granados je tekom svoje plesne kariere sodeloval s številnimi velikimi imeni flamenka, kot so Lola Greco, Carmen Cortés, Mario Maya, Andrés Marín, Rafael Campallo, Los Farrucos, Yoko Komatsubara itd. Med leti 1987 in 1990 je bil plesalec in koreograf v Narodnem baletu Španije (Ballet Nacional de España), pozneje pa je postal solist Madridskega španskega baleta (Ballet Español de Madrid). Nastopal je na vseh pomembnejših festivalih flamenka po svetu in kot profesor gostoval na priznanih plesnih akademijah. 

Cikel Noches de tablao predstavlja sveže umetniške iniciative flamenka, ki med seboj prepletajo živo glasbo in ples. Oblikujejo ga glasbeno-plesni dogodki, na katerih bodo gostovali vrhunski med-narodni umetniki iz različnih evropskih držav, ki se bodo posebej za to priložnost povezali s prizna-nimi domačimi avtorji. Program gradi medkulturni lok med tujimi in domačimi ustvarjalci, ki vzpostavljajo dialog med flamenkom in drugimi umetniškimi žanri ter vanj vnašajo nove umetniške perspektive. Cikel ima za seboj že tri uspešne sezone, v koledarskem letu 2021 pa bo potekal v Cankarjevem domu v obliki treh glavnih dogodkov in spremljevalnega programa.
 

Mala terasa sredi Ljubljane: Enriquito Trio x Alejandro Granados

4. sep. 2021 20:30
4. sep. 2021 20:30
Več terminov

15,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Trobenta: Enriquito Rodríguez “Enriquito”
Kitara: Paco Soto
Tolkala: José Manuel Ruiz “Bandolero”
Ples: Alejandro Granados

Cikel Noches de Tablao podpirajo Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana in Veleposla-ništvo Kraljevine Španije.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI