8. apr. 2022 19:30

Florian Zeller: Oče

Slovensko ljudsko gledališče Celje
Režiser: Jernej Kobal

Igra Oče (2012) francoskega dramatika srednje generacije Floriana Zellerja (1979) je izmuzljiva pripoved o dementnem očetu in njegovih najbližjih, ki se soočajo in spopadajo s to srhljivo boleznijo. Avtor je zanjo prejel vse najprestižnejše evropske nagrade, od Molierove do vseh britanskih nagrad za dramatiko. Igrajo jo povsod po Evropi, celo na londonskem West Endu in na newyorškem Broadwayu. Po prodornosti in uspešnosti ga primerjajo s francosko gledališko »zvezdo« Yasmino Reza.

Zeller nas v svet dementnega očeta Andréja spretno zapelje tako, da stvari vidimo skozi njegov pogled, ne z vidika hčere Anne, njenega partnerja Pierra ali bolniške negovalke. André si na vso moč prizadeva, da bi v svojem zmedenem svetu našel smisel. Bolezen namreč skokovito napreduje in njene manifestacije se kažejo na različnih ravneh. Pripoved nenehno spodmika naša pričakovanja in včasih deluje celo kot srhljivka, še posebej takrat, ko se v očetovem stanovanju pojavijo popolni tujci, včasih pa tudi kot čudna pinterjevska črna komedija.
 

Florian Zeller: Oče

8. apr. 2022 19:30
8. apr. 2022 19:30
Več terminov

16,00 EUR

14,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

*25 odstotni popust ob hkratnem nakupu vstopnic za gledališki uprizoritvi Oče in Mama.

Slovensko ljudsko gledališče Celje
Režiser: Jernej Kobal
Prevajalec: Andraž Ravnik
Dramaturginja: Tatjana Doma
Scenografinja: Urša Vidic
Kostumograf: Alan Hranitelj
Avtor glasbe: Laren Polič Zdravič


 

Igrajo:
Anne, Andréjeva hčerka, Ženska Manca Ogorevc
André, star moški Branko Završan
Moški, Pierre Andrej Murenc
Laura, Ženska, Martine Lučka Počkaj 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI