11. in 12. maj 2023 ob 19:30

SMS 5: Neskončne melodije

Orkester Slovenske filharmonije
Dirigent: Pierre Bleuse

Solist: Jean-Efflam Bavouzet, klavir

Program:
Anton Lajovic, Adagio
Maurice Ravel, Koncert za klavir in orkester v G-duru
César Franck, Simfonija v d-molu

Nemalo podobnosti najdemo v romantični glasbi Antona Lajovca in Césarja Francka. Čeprav sta izhajala iz povsem različnih glasbenih okolij, ju povezuje neposreden glasbeni jezik, prežet z romantičnim duhom, ki se je pri obeh pogosto odražal tudi v glasbi z religiozno tematiko. Med dvema žlahtnima arhaičnima skladbama bo vragolij poln Koncert za klavir Mauricea Ravela izvedel izjemni pianist Jean-Efflam Bavouzet.
 

Z (*) so označene znižane cene vstopnic na vse kategorije sedežev, ki jih lahko koristijo upokojenci, študenti in dijaki. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža. Vnovčljiv je tudi pri nakupu vstopnic v Informacijskem središču (blagajni) CD.

SMS 5: Neskončne melodije

11. in 12. maj 2023 ob 19:30
Več terminov

8,00 | 18,00 | 28,00 | 35,00 EUR

6,00 | 14,00 | 23,00 | 28,00 EUR * * cena za upokojence, študente in dijake. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža.

5% popusta ob nakupu na cd-cc.si

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI