Pretekli dogodek
17. okt. 2023 19:00

Shake Stew

Zastavonoše novega vala avstrijskega jazza in doslej edini pravi odgovor na Sons of Kemet!

Lukas Kranzelbinder, kontrabas; električni bas, gembri, vodja zasedbe; Fabian Rucker, altovski saksofon; Johannes Schleiermacher, tenorski saksofon, flavta; Mario Rom, trobenta; Oliver Potratz, kontrabas, električni bas; Niki Dolp, bobni, tolkala; Christian Eberle, bobni, tolkala 

Izbor avstrijskih kreativnih glasbenikov, zbranih okrog delovodje in misleca Lukasa Kranzelbinderja, spravlja na noge vso Avstrijo in malodane tudi vso Evropo vse tja do Kanade, Mehike in Maroka od njihovega premiernega nastopa na Jazz festivalu Saalfelden leta 2016. Nismo pozabili tudi na vrhunski nastop na Jazz festivalu Ljubljana v razprodanem Klubu CD leta 2018. Shake Stew se tokrat vračajo v Ljubljano ob evropski turneji, ki promovira že njihov šesti album Lila. 

Mešanica afrobeata in hipnotičnih jazzovskih ritmov, Shake Stew, nima meja in zasvoji občinstvo že ob prvih tonih. Nenavadna sestava, ki vključuje dva bobnarja, dva basista in tri pihalce, je ena izmed ključnih posebnosti, zaradi katere bend izstopa, a pomembnejše je dejstvo, da ima izdelano inštrumentacijo, ki se brezhibno zlije skupaj z visoko zvočno energijo. Dodatek z gembrijem (maroški bas), na katerega Kranzelbinder igra že vrsto let, primeša še več teksture temu, kar je že tako zapleteno ravnovesje zvokov. Vsekakor nestrpno pričakujemo novi album in novo koncertno dogodivščino.

Letos so Shake Stew prejeli prestižno avstrijsko glasbeno nagrado amadeus kot prvi inštrumentalni bend po Joeju Zawinulu, njihovo glasbo pa je uporabila tudi pohištvena znamka Rutar za tv-kampanjo Ljubezenska zgodba, ki podira stereotipe oglasne kampanje ter navdušuje s kreativnim in izvedbenim pristopom. 
 

Shake Stew

17. okt. 2023 19:00
17. okt. 2023 19:00
Več terminov

12,00 EUR

8,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI