Pretekli dogodek
27. okt. 2021 19:00

Pantha du Prince

Umetnika z ročno izdelanimi glasbili v živo raziskujete zvočne značilnosti različnih vrst lesa, na ozadju hipnotično utripajoče scenografije ter v spajanju avanttehna, vizualne poetike in spekulativne znanosti.

Koncert berlinskega tehno skladatelja Pantha du Prince bo v Linhartovi dvorani 27. oktobra ob 19. uri.
Vse kupce vstopnic za koncert, napovedan istega dne ob 21. uri, naprošamo, da vstopnice zamenjajo. Prosimo, da e-vstopnico, fotografijo ali sken vstopnice pošljejo na vstopnice@cd-cc.si in prejeli bodo novo stopnico za koncert ob 19. uri v isti cenovni kategoriji.



Hendrik Weber, zvonci, elektronika, analogni delay, programska  oprema; Håkon Stene, marimba, vibrafon, kamni, leseni tramovi, zvončki, ročni boben, tempura, akustična kitara, večstrunski lok

Berlinski tehno skladatelj Hendrik Weber z umetniškim imenom Pantha Du Prince je v zadnjih letih razprodal vse nastope v največjih kulturnih centrih in dvoranah po Evropi. V svojem zadnjem glasbenem eksperimentu Conference of Trees sporazumevanje dreves prevaja v impresivno zvočno popotovanje.

Projekt s pomočjo različnih eksperimentov prisluškuje sporazumevanju dreves in ga prevaja v zvočne podobe. 

Techno pri nikomer ne zveni tako harmonično in angelsko kot pri Pantha du Prince. mixmag

Drevesa so bila predmet številnih glasbenih del, vendar pa Pantha Du Prince k njim pristopa svojstveno – dovoli, da spregovorijo sama zase. Projekt Conference of Trees, ki se navdihuje pri delih Georga Friedricha Bernharda Riemanna, perzijskega sufijskega pesnika Atarja iz Nišapurja in Frantiska Baluske, je prečudovita artikulacija še ne slišanega medgovora dreves – in opomin na njihov pomen za naš ekosistem.

V delu poskušamo drevesa navdati s človeškim čutom sluha in glasbenim jezikom. Želel sem prodreti v skrivnost lesa in ustvariti zvočne skrinje, ki jih slišite na koncertu. Pantha Du Prince

_______

Koncert Pantha du Prince: Conference of Trees, napovedan za 10. marca ter že prestavljen na 13. december 2020, je prestavljen na 27. oktober 2021. 
 

Pantha du Prince

27. okt. 2021 19:00
27. okt. 2021 19:00
Več terminov

17,00 | 23,00 | 28,00 EUR

15,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI