Pretekli dogodek
17. jan. 2023 20:00

Not Exactly Lost

Tine Grgurevič aka Bowrain, klavir, sintetizator, glas; Luka Uršič aka Kalu, glas, sintetizator, ritem mašine

Včasih se lepe zgodbe začnejo, še preden se glavni protagonisti poznajo. Žanrsko prepletene, na trenutke zasanjane, včasih melanholične, a vedno presunljivo melodične pesmi, ki sta jih pod imenom Not Exactly Lost zvočno utelesila Bowrain in Kalu, dajejo občutek, kot da so nastale v nekem drugem času ter počakale na pravi trenutek in pravo ustvarjalno dinamiko, da lahko zares zablestijo. 

Koncert bo zvočno potovanje, na katerem bosta ustvarjalca iskala obliko svobodnega izražanja, ki ga bo navdahnila publika. V srčiki projekta se vedno pomerjajo ravno drznost in oblika, odstopanje in izvorni navdih. Ta dinamika je tudi navdih za ime projekta, saj govori o izgubljanju v trenutku, ki pa je navsezadnje vedno tista prava pot. Lost, but not exactly.
 

Luka Uršič glasbo in slikarstvo izmenjuje že več kot dvajset let. Zadnjih petnajst let sodeluje z umetnikom Jašo, saj sta skupni tok ustvarjanja našla ravno v prepletu likovne, performativne in glasbene umetnosti. Pod imenom Kalu je leta 2018 izdal prvenec Get Well Soon. Svoj glasbeni dar pa je razvijal tudi v sodelovanju z različnimi slovenskimi glasbeniki, kot so »Your Gay Thoughts«, Katja Šulc in Polona Kasal.

Tine Grgurevič je skladatelj, pianist in glasbeni producent. Ljubezen do glasbe razvija že več kot dvajset let. Študij klavirja v Rotterdamu ga je pripravil na razgibano glasbeno pot, ki ga je peljala po Evropi, ZDA in celo v Južnoafriško republiko. Z zvočno podobo je dopolnjeval tako gledališke predstave kot umetniške instalacije. Pod imenom Bowrain je izdal tri albume, različne single in EP-je. Njegov najnovejši projekt 2020 Seconds(A)live je bil izdan v obliki »live« albuma v jeseni 2020.

Not Exactly Lost

17. jan. 2023 20:00
17. jan. 2023 20:00
Več terminov

12,00 EUR

8,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI