Pretekli dogodek
18. nov. 2022 20:00

Nevidni orkester potujočega kina Bridka Bebiča: Od kovača do knapa

Kinokoncert, spremljevalni program 33. Liffa

Bratko Bibič, harmonika, glas; Tea Vidmar, glas; Ana Kravanja, violina, glas; Marina Džukljev, klavir; Eduardo Raon, harfa, elektronika; Samo Kutin, različni inštrumenti; Vid Drašler, bobni
 

Prvi kinokoncert nevidnega orkestra potujočega kina z gostjama in gostom ter novo glasbeno interpretacijo za navzočo publiko v Ljubljani (po premieri 2018)

Posadka Potujočega kina Bridka Bebiča je ustvarila avdiovizualni kalejdoskop odlomkov in fragmentov iz petih sodobnoplesnih zvočnih filmov, nastalih po zamislih koreografa in plesalca Iztoka Kovača v produkciji zavoda EN-KNAP od prvega 1995 do slednjega 2014. Petdesetminutno novo montažo najdenih gibljivih podob in (re)kompozicijo njim pripadajočih, razvezanih in ponovno prevezanih zvočnih zapisov je Bratko Bibič z glasbeniki Eduardom Raonom (PT) in Vidom Drašlerjem v vokalno-inštrumentalni igri v živo ozvočil in glasbeno nadgradil na premierni izvedbi v Slovenski kinoteki 13. aprila 2018. V novi izdaji projekta leta 2022 se trojki v razvijanju glasbenih in zvočnih razsežnosti pridružujejo še glasbenice Marina Džukljev (RS), Ana Kravanja, Tea Vidmar in glasbenik Samo Kutin.

Projekt sta v letu 2018 soproducirala Zavod Alcedo in Zavod EN-KNAP v sodelovanju s Slovensko kinoteko ter s podporo SCCA – Zavoda za sodobno umetnost v okviru 25. obletnice Zavoda EN-KNAP (1993), 10. obletnice delovanja mednarodne plesne skupine EnKnapGroup (2007) in 9. sezone njihovega delovanja v Centru kulture Španski borci (2009). Produkcijo je sofinanciralo Ministrstvo za Kulturo RS, pričujočo izvedbo pa Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo.


 

Letna članska izkaznica Cankarjevi torki
Zagotovite si prihranek in klubske ugodnosti:
– 40-odstotni popust za koncerte Cankarjevih torkov
– rezervacijo vstopnice do petnajst minut pred koncertom, če obisk napoveste vsaj dan prej na E vstopnice@cd-cc.si
– 10-odstotni popust pri nakupu vstopnic za posamezne koncerte abonmaja Glasbe sveta in Jazz festivala Ljubljana
– žrebanje dobitnika brezplačnega kompleta vstopnic za Jazz festival Ljubljana

Cena članske izkaznice 20 EUR
Veljavnost članske izkaznice je leto dni od nakupa; izkaznica ni prenosljiva.

Nevidni orkester potujočega kina Bridka Bebiča: Od kovača do knapa

18. nov. 2022 20:00
18. nov. 2022 20:00
Več terminov

12,00 EUR

8,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI