Pretekli dogodek
30. jan. 2019 19:30

Mladi mladim – Izbranci avdicij

V sodelovanju z Glasbeno mladino ljubljansko

Program:
Mauro Giuliani, Rossiniana št. 5, op. 123
Timotej Kosovinc, Opravičilo
Rock and roll Sonata
*
Timotej Kosovinc, Panterjev stil
Jutro na ulici
Cavatina, za violino in kitaro
Rock Sonata (krstna izvedba)

Skladatelj in kitarist Timotej Kosovinc (Ljubljana, 1991) se ukvarja z različnimi glasbenimi slogi in žanri, kot so klasična glasba, jazz, pop, flamenko. Sklada za najrazličnejše inštrumente in zasedbe, od solo inštrumentov do velikega simfoničnega orkestra.

Izobraževal se je na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer je prejel Škerjančevo nagrado za izjemne uspehe pri umetniškem uveljavljanju konservatorija. Nadaljeval je na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, kjer je z odliko diplomiral iz kitare v razredu profesorja Alvara Pierrija ter kompozicije in glasbene teorije v razredu profesorja Johannesa Kretza. Trenutno nadaljuje podiplomski študij kompozicije pri Detlevu Müller-Siemensu in je štipendist Ministrstva za kulturo.

Kot skladatelj, kitarist in interpret svojih lastnih skladb je nagrajenec številnih državnih in mednarodnih tekmovanj. Med drugim se ponaša z naslovom zmagovalca evropskega kitarskega tekmovanja Enrica Mercatalija (Italija), mednarodnega tekmovanja Guitar Art Summer Fest (Črna gora) in republiškega tekmovanja TEMSIG.

Kot solist je nastopil s simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana in dirigentom Tomažem Habetom, z Orkestrom Slovenske filharmonije in dirigentom Markom Hribernikom ter z avstrijskim orkestrom Philharmonie Marchfeld in dirigentko Bettino Schmitt na več koncertih v Avstriji.

Uspešno je koncertiral kot solist ali član najrazličnejših komornih zasedb ter ob tem uspešno predstavljal tudi lastna dela. Njegove skladbe so bile izvedene v okviru festivalov in koncertov mednarodnih okvirjev v Sloveniji, Avstriji, Nemčiji, Italiji, Franciji, Lihtenštajnu, Črni gori, Srbiji, na Madžarskem, Slovaškem in Hrvaškem.

Že več let uspešno organizira koncerte v Botaničnem vrtu in Rdeči dvorani na Magistratu v Ljubljani.

Od leta 2013 sodeluje kot glasbenik v organizaciji Live Music Now, ki je nastala na pobudo svetovno znanega violinista Yehudija Menuhina in katere osnovno vodilo je ponesti živo izvedeno glasbo vsem ljudem, še posebej tistim, ki jim je ta težko dostopna.

Mladi mladim – Izbranci avdicij

30. jan. 2019 19:30
30. jan. 2019 19:30
Več terminov

5 EUR

Timotej Kosovinc, kitara
Gost: Nikola Pajanović, violina

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI