Pretekli dogodek
25. sep. 2021 20:00

Mlada nemška filharmonija

Dirigent: André de Ridder

Solist: Kit Armstrong, klavir

Program:
Bryce Dessner/Woodkid, Three Hundred and Twenty
Wolfgang Amadeus Mozart, Koncert za klavir in orkester št. 22 v Es-duru, KV 482
*
Nicole Lizée, 8-Bit Noir
Robert Schumann, Simfonija št. 4 v d-molu, op. 120 (izvirna različica 1841)


Mladostna virtuoznost, energična ustvarjalnost in zanesen pogled v prihodnost se prepletajo v Mladi nemški filharmoniji – v demokratično urejenem orkestru, ki oblikuje glasbeni svet jutrišnjega dne, ne da bi zanikal včerajšnjega. Prejemnikom nagrade zavezanost kulturi 2020 se bo v vlogi solista pridružil matematični genij zavidljive skladateljske in pianistične poti, Kit Armstrong, ki si je svoje umetniško okolje ustvaril kar v nekdanji cerkvi Sainte-Thérese-de-l'Enfant-Jésus v severnofrancoskem mestu Hirson. 

Člane Mlade nemške filharmonije je ob nadvse zabavni, izčiščeni in prevzemajoči izvedbi, ki bi jo težko presegel kateri koli mladinski orkester sveta, zajel ogenj gorečnosti (in vznesenosti). ... Skladbo so ves čas igrali premišljeno in inteligentno, sodeč po njihovi telesni govorici so uživali v vsaki sekundi in vsaki noti te melodične partiture.
Tony Cooper, 2018 

Briljanten pianist, v čigar vrhunski poustvarjalnosti se spajata glasbena zrelost in mladostna drznost.
New York Times

Mlada nemška filharmonija

25. sep. 2021 20:00
25. sep. 2021 20:00
Več terminov

30,00 | 42,00 | 56,00 | 65,00 EUR

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI