Pretekli dogodek
22. jul. 2020 21:00

Mala terasa sredi Ljubljane: Kvartet saksofonov Roya - odpovedano

Obveščamo vas, da je koncert kvarteta saksofonov Roya, zaradi poškodbe v ansamblu odpovedan. Nadomestni termin bo septembra, v okviru jesenskih večerov v Klubu CD

Obveščamo vas, da je koncert kvarteta saksofonov Roya, zaradi poškodbe v ansamblu odpovedan. Nadomestni termin bo septembra, v okviru jesenskih večerov v Klubu CD. Uspešni cikel Mala terasa sredi Ljubljane nadaljujemo tudi v novi sezoni.

 

Petra Horvat, sopranski saksofon
Weronika Partyka, altovski saksofon
Betka Bizjak Kotnik, tenorski saksofon
Jovana Joka, baritonski saksofon

Program: 
Rihards Dubra, Lux aeterna (2003)
György Ligeti, Šest bagatel za pihalni kvintet (1953), prir. Fabio Oehrli
Guillermo Lago, Mesta (Ciudades, od 2011 dalje)
Sarajevo
Adis Abeba
Montevideo
Augustín Rodríguez, Juco (2019)
Oliwia Abravesh, Oddaljene zgodbe (Historie z oddali, 2017)
 
 

Roya Quartet sestavljajo štiri izvrstne saksofonistke, ki sta jih v sestav leta 2013 združili ljubezen do klasičnega saksofona in komornega muziciranja ter želja, da širši javnosti predstavijo repertoar za klasični saksofon na vrhunski ravni.

Članice kvarteta prihajajo iz treh dežel: Slovenije, Hrvaške in Poljske ter pri svojem delu zajemajo iz bogatega nabora različnih glasbenih zvrsti, tradicij, glasbenih dediščin in vrednot. Sestav tesno sodeluje s skladatelji iz teh držav. Do sedaj je tako izvedel dela hrvaškega skladatelja Berislava Šipuša in Margarete Ferek Petrić, slovenskih skladateljic Nine Šenk in Zvezdane Novaković ter poljskih skladateljev Dariusza Przybylskega, Anne Marie Huszcza in Oliwie Wronikowske. V zadnjih dveh letih je Roya Quartet sodeloval na treh zgoščenkah: v letu 2017 na avtorskih zgoščenkah skladateljic wydziwAnka Anne Marie Huszcza in Art Nine Šenk ter v letu 2018 na zgoščenki Slovena Voices skladateljice in pevke Zvezdane Novaković.

Roya Quartet enkrat letno tradicionalno prireja tematske dogodke, poimenovane Ladies Night, na katerih se kvartetu saksofonov pridružijo še drugi izvajalci in umetniki. Leta 2016 so se v projektu Ladies go Tango članice Roya Quarteta tako povezale s člani zasedbe Quatro por Tango in argentinskim skladateljem Fernandom Muslerom, leta 2017 pa so v projektu Village Ladies sodelovale s pevko in skladateljico Zvezdano Novaković ter izvedle dela skladateljev iz Poljske, Hrvaške in Slovenije.

S samostojnimi koncerti se je kvartet predstavil na festivalih na Hrvaškem, Madžarskem, Poljskem, v Franciji, Sloveniji, Srbiji in Argentini ter z vrhunskimi, temperamentnimi interpretacijami vedno požel navdušenje. 

 

Skladno z vladnim odlokom je zaradi spremenjenih epidemioloških razmer obvezna uporaba zaščitne maske oziroma druge zaščite obraza ves čas gibanja in zadrževanja v zaprtem javnem prostoru, ne glede na medosebno razdaljo. 

Mala terasa sredi Ljubljane: Kvartet saksofonov Roya - odpovedano

22. jul. 2020 21:00
22. jul. 2020 21:00
Več terminov

10 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI