Pretekli dogodek
26. sep. 2023 20:00

Lakiko

Sogodbe in Cankarjevi torki

Lana Kostić aka Lakiko, violončelo, glas, elektronika

Lakiko se je ljubljanskemu občinstvu predstavila že na Jazz festivalu 2020, vendar je njen koncert v Parku Sveta Evrope prekinil dež in na njeno vrnitev v Ljubljano smo morali počakati kar dobra tri leta. V tem času se je na njeni uspešni poti zgodilo marsikaj, predvsem je izdala svoj prvenec What To Do, How To Live? in nastopala na številnih evropskih glasbenih prizoriščih kot solistka ali kot članica komornih orkestrov.

V Sarajevu rojena in v Luzernu živeča doktorica glasbe (kompozicija, teorija in klasično petje) je prava posebnost na evropskem glasbenem prizorišču z unikatnim združevanjem igranja na violončelo in uporabe glasu. Njena glasba je raznovrstna, z vplivi Orienta, sodobne klasike in popa, ki se zlivajo v skorajda skrivnostne predstave osebnih sporočil umetnice. Ta se dotikajo tem, kot so obstoj nomadov, nočne more, arhaična preteklost in distopična prihodnost. 

Lakiko je tudi lok za violončelo, praskajoč, ponavljajoč se in strašljiv. Odpira vrata v filmski glasbeni svet na meji med grenko in sladko melanholijo. Ne zamudite!

Koprodukcija med Zavodom Druga godba in Cankarjevim domom
 

Lakiko

26. sep. 2023 20:00
26. sep. 2023 20:00
Več terminov

12,00 EUR

8,00 EUR * * cene vstopnic za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI