Pretekli dogodek
2. feb. 2021 ob 20.00 in 20.15

Kid Be Kid + Niklas Paschburg

Dvojni koncert iz Theater im Delphi v Berlinu
V sodelovanju z berta.berlin

Kid Be Kid, glas, beatbox, klavir, klaviature

Vsi so soglasni v eni stvari: »Še nikoli nisem izkusil česa podobnega!« Od izdaje prvenca Sold Out je umetnica KID BE KID prodrla neposredno na velike festivale in občinstvo navdušila s koncerti. Naj bo na hamburškem Elbjazzu, legendarnem festivalu Fusion ali v prestižni dvorani Monument National v okviru mednarodnega jazz festivala v Montréalu, Kid Be Kid očara z brezpogojno predanostjo in osupljivimi veščinami.
Z novim albumom Lovely Genders (EP) se Kid Be Kid še dodatno uveljavlja med današnjimi velikimi umetniki neo soul glasbe. Avtoričine skladbe zaznamujeta globina zvoka in zrelost vsebine. Edinstveni spoj beatboxa, glasu, klavirja in sintetizatorja se zmagovito prepleta s poetičnimi besedili in ritmično virtuoznostjo.
Vse v zvezi s Kid Be Kid je izjemno. Pred njo bi si težko predstavljali umetnico, ki brez zančne postaje hkrati igra na štiri inštrumente, groova, svoj dar izrablja do skrajnosti in glas razcepi na več tonov. Uteleša tako suvereno držo kot ranljivost, strukturo in svobodo, hip hop in jazz.
 

Niklas Paschburg, klavir, klaviature, elektronika, harmonika

Skoraj dve leti sta minili, odkar je Niklas Paschburg predstavil svoj kritiško hvaljeni prvenec Oceanic. Njegove glasbene ideje so se izkristalizirale in tehtnost dosegle s kombinacijo živih nastopov – več kot stotih koncertov v zadnjih dveh letih – in eksperimentiranja v lastnem berlinskem studiu. Drugi album Svalbard (snovan med letoma 2018 in 2019) je izšel februarja 2020 pri založbi 7K!. Niklasova klavirska tehnika, elektronika (sintetizator in računalnik) ter dedova klavirska harmonika mu omogočajo glasbeno posredovanje skozi prizmo številnih glasbenih tradicij in jezikov. Z izjemno vsestranskostjo deluje v različnih projektih, od navdihujoče poustvaritve Bachovih Preludijev v c-molu do uspešnih remiksov za pop umetnike, kot sta RY X in Asgeir.





 

Kid Be Kid + Niklas Paschburg

2. feb. 2021 ob 20.00 in 20.15
Več terminov

Premierno predvajanje

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI