Pretekli dogodek
21. nov. 2023 19:00

Jort Terwijn's Önder + duo Achim Kirchmair in David Jarh

Koncert Achim Kirchmair Trio feat. David Jarh, napovedan nocoj, bo zaradi bolezni izveden v spremenjeni zasedbi, in sicer kot duo Achim Kirchmair in David Jarh.

Önder: Jort Terwijn, kontrabas, portugalska kitara, sintetizator; Federico Calgano, basovski klarinet; Hristo Goleminov, basovski klarinet; Alessandro Mazzieri, bas kitara; Nick Thessalonikefs, bobni
AKT: Achim Kirchmair, kitara, skladbe; David Jarh, trobenta


Jort Terwijn je eden od znanilcev novega vala odličnih nizozemskih jazzistov, ki smo ga letos spoznali že v bendu kitarista Teisa Semeyja, tako kot Jort izbranega za predstavnika Nizozemske v evropskem projektu Footprints. Önder (v prevodu spodaj) je »basovska« zasedba v sestavi kontrabasa, bas kitare ter dveh basovskih klarinetov in bobnov. Gre za povsem svežo in redko glasbeno instalacijo v akustično-elektronskem kontekstu. Kompozicije Önder so na trenutke hipnotične, obdane z labirintnimi droni ali sekanimi beati. Ansambel se nenehno loteva odprtih zvočnih pokrajin v iskanju novih krivulj jazzovske glasbene linije. Ne bomo presenečeni, če bomo doživeli najbolj vznemirljiv jazz koncert jeseni.

David Jarh je gotovo eden najboljših slovenskih jazzovskih trobentačev. Prav na njegovo pobudo smo v programu Cankarjevih torkov želeli predstavili trio Achima Kirchmaierja, s katerim je posnel tudi njegov zadnji album. Zaradi bolezni v zasedbi pa bosta Achlim Kirchmaier in David Jarh nastopila kot duo.
 

Tirolski kitarist Achim Kirchmair s svojim bendom in novim albumom Sunkeeper (O-Tone Music) dokazuje, da sodobni jazz ne vodi nujno v težko in kompleksno zvočnost, temveč je lahko nadvse vznemirljiv tudi v dostopnejši obliki. Achim Kirchmair slovi kot neke vrste medzvrsten, žanrsko težko ujemljiv kitarist. Že njegovi prejšnji projekti potrjujejo, da se v najrazličnejših zvrsteh počuti kot riba v vodi. Kitarist in njegovi sodelavci svoje celovito muziciranje spretno prelivajo v nekaj fluidnega in zatorej dostopnega. Kompozicija in improvizacija se brezšivno pretakata med seboj, ob dinamičnem preigravanju med glasbeniki.
Michael Ternai

 

Jort Terwijn's Önder + duo Achim Kirchmair in David Jarh

21. nov. 2023 19:00
21. nov. 2023 19:00
Več terminov

12,00 EUR

8,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Nastop Önder je del programa Footprints, ki ga podpira Ustvarjalna Evropa. V sodelovanju z Zavodom Druga godba – program Sogodbe.

 

Koncert Achim Kirchmair in David Jarh s podporo Avstrijskega kulturnega foruma. 

V sodelovanju z Zavodom Druga godba – program Sogodbe
 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI